Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatukseen tutustuminen

Lapsen vanhempi sopii hoitopaikkaan tutustumisesta ja varhaiskasvatuksen aloittamisesta ryhmän henkilökunnan kanssa. Tutustumisjakson pituus on noin 1-2 viikkoa riippuen lapsen iästä ja tarpeista. Yksikön aukiolo loma-aikoina saattaa vaikuttaa tutustumisjakson ajankohtaan.

Lapsi tutustuu hoitopaikkaan yhdessä vanhempien kanssa. Kotona voidaan vielä yhdessä muistella millaista hoitopaikassa on, minkä nimisiä lapsia ja aikuisia, mitä leluja. Hoitopaikka muodostuu koko perheelle tutuksi ja turvalliseksi. Lapsi voi jäädä hoitopaikkaan ilman vanhempaansa vähitellen hoitoaikaa pidentäen.

Yhteisessä aloituskeskustelussa vanhemmat voivat kertoa lapsen yksilöllisistä ominaisuuksista ja luonteen piirteistä sekä kysyä henkilökunnalta varhaiskasvatuksen käytäntöihin liittyvistä asioista. Aina kannattaa kysyä, jos jokin asia mietityttää.

Loma-aikoina kesällä ja joulun pyhien yhteydessä henkilökuntaa on lomalla eikä tutustumassa aina ole lapsen omaa hoito- ja kasvatushenkilökuntaa. Tästäkin asiasta kannattaa keskustella jo tutustumisajankohtaa sovittaessa.JAA
09.04.2019 13:32