Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatusmaksut

Varhaiskasvatusmaksut määrittelee asiakasmaksuyksikössä kullekin hoitopaikalle nimetty taloussihteeri, jonka yhteystiedot saat lapsen hoitopaikasta tai kasvatuksen ja koulutuksen puhelinvaihteesta, puh. 09 310 8600.
Taloussihteerin tavoitat sähköpostilla varhaiskasvatus.maksut@hel.fi.

infopainikkeen kuva

Asiakasmaksut kesällä 2020, tiedote huoltajille

Leikkipuistojen välipalamaksun ja perusopetuksen koululaisten iltapäivätoiminnan asiakasmaksujen hyvittäminen, tiedote huoltajille 6.4.2020

Tiedote huoltajille asiakasmaksujen hyvittämisestä, 2.4.2020

Tiedotteen kieliversiot

Kasvatuksen ja koulutuksen asiakasmaksuja hyvitetään, uutinen 27.3.2020


Asiakasmaksut ja laskutus

Puhelinaika on ma-pe klo 9-11 

PL 51301, 00099 Helsingin kaupunki
Käyntiosoite: Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki
puh. 09 310 8600 (vaihde)
varhaiskasvatus.maksut@hel.fi

Tulotiedot toimitetaan asiakasmaksuihin ja laskutukseen joko postitse tai turvasähköpostilla, johon voit liittää tulotositteita. Mainitse viestissä lapsen päiväkoti.

Turvasähköpostiin tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Lähetä tuloselvityslomake turvasähköpostilla, avautuu uuteen selainikkunaan.

Lomakkeen liitteineen voit  myös jättää vahtimestarille Töysänkatu 2 D:ssä klo 8-16. 

Pääsääntöisesti asiakasmaksupäätös toimitetaan sähköisesti henkilökohtaiseen asiointikansioon. Saat toimituksesta ilmoituksen joko tekstiviestinä tai sähköpostina. Varmistathan, että asiakaskansiossa yhteystietosi ovat oikein.

Kansallinen sähköinen tulorekisteri ei ole vielä käytössä kasvatuksen ja koulutuksen toimialla, joten tulotiedot tulee toimittaa asiakasmaksuihin ja laskutukseen yllä mainituin tavoin, joko postitse tai turvasähköpostitse.

Poissaolojen vaikutus varhaiskasvatusmaksuun

Varhaiskasvatusmaksut kattavat noin 10 % varhaiskasvatuksen järjestämiskustannuksista, eikä hyvityksiä poissaoloista pääsääntöisesti tunneta. Kuukausimaksu peritään myös poissaolopäiviltä seuraavin poikkeuksin:

  1. Jos lapsi on sairautensa vuoksi poissa varhaiskasvatuksesta kaikki kalenterikuukauden toimintapäivät, maksua ei peritä lainkaan.
  2. Jos lapsi on sairautensa vuoksi poissa varhaiskasvatuksesta vähintään 11 toimintapäivää kalenterikuukaudessa, maksuna peritään puolet kuukausimaksun määrästä.
  3. Jos lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta muusta syystä kuin sairautensa vuoksi kalenterikuukauden kaikkina päivinä, maksuna peritään puolet kuukausimaksun määrästä. 

Viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatus

Helsingissä 5-vuotiaiden ikäluokalle (1.8. alkaen) varhaiskasvatus on maksutonta neljä tuntia päivässä. 5-vuotiaiden maksuttomuus kestää esiopetuksen aloitukseen asti (tänä vuonna 12.8.2020 asti. Esiopetus alkaa 13.8.2020).
Neljä tuntia ylittävältä osalta varhaiskasvatus on maksullista. Varhaiskasvatusmaksut määrittyvät seuraavasti:

  • kun varhaiskasvatusta 4 tuntia/pvä, varhaiskasvatus on maksutonta
  • kun varhaiskasvatusta 4-5 tuntia/pvä, 4 tuntia ylittävältä osalta peritään 20 % kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta
  • kun varhaiskasvatusta 5-7 tuntia/pvä, 4 tuntia ylittävältä osalta peritään 40 % kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta
  • varhaiskasvatusta yli 7 tuntia/pvä, 4 tuntia ylittävältä osalta peritään 65 % kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta


Ajankohtaista

Asiakasmaksutiedote 1.8.2020 lukien

Tuloselvitys varhaiskasvatusmaksun määritystä varten (pdf)   

Maksun alentaminen tai perimättä jättäminen (pdf)

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksupäätökset muuttuvat sähköisiksi (asiakastiedote 18.1.2018)


Laskun maksamista ja verkkolaskutusta koskevat tiedustelut voit osoittaa taloushallintopalvelun numeroon 09 3102 5300, faksi 09 3102 5355
s-posti: talpa.asiakaspalvelu@hel.f11.08.2020 14:04