Suoraan sisältöön

Hakeminen esiopetukseen

Helsingissä esiopetusta järjestetään useissa päiväkodeissa ja muutamissa kouluissa. Esiopetusta annetaan neljä tuntia päivässä koulujen toiminta-aikoina. Esiopetuksen haun yhteydessä voidaan hakea myös esiopetuksen lisänä tarvittavaa kunnallista päivähoitoa.

Esiopetuspaikka osoitetaan lapselle oman asuinalueen oppilaaksiottoalueella esiopetusta antavasta päiväkodista. Mikäli ensisijaisten hakijoiden jälkeen jää tilaa, voidaan esiopetuspaikkaan ottaa myös hakijoita oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta (toissijainen oppilaaksiotto). Esiopetusta antavassa päiväkodissa varhaiskasvatuksessa olevat oman oppilaaksiottoalueen lapset saavat jatkaa samassa paikassa.

Jos esiopetusta järjestävään päiväkotiin on omalta oppilaaksiottoalueelta enemmän hakijoita kuin päiväkodissa esiopetuspaikkoja, valitaan seuraavaksi lapset, joilla on tuen tarve. Muiden ensisijaisten hakijoiden välillä käytetään arvontaa. 

Arvonnassa ilman paikkaa jääneiden lasten huoltajien kanssa neuvotellaan oman oppilaaksiottoalueen kakkostoive tai muu oppimispolun kannalta sopiva vaihtoehto.

Hakeminen toimintakaudelle 2019-2020

Esiopetukseen ja sen lisänä annettavaan päivähoitoon haetaan ajalla  7.-23.1.2019 sähköisellä hakemuksella. Tieto lapsen esiopetuspaikasta lähetetään vanhemmille viikolla 11.

Lukuvuoden 2019–2020 esiopetuskausi alkaa 8.8.2019 ja päättyy 29.5.2020.

Sähköisellä hakemuksella ei voi hakea esiopetukseen yksityisissä päiväkodeissa. Jos haet esiopetuspaikkaa yksityisessä päiväkodissa, ole suoraan yhteydessä valitsemaasi päiväkotiin.

Siirry sähköiseen hakemukseen

Hakeminen lomakkeella

Esiopetukseen voi hakea paperilomakkeella seuraavissa tilanteissa:

  • lapsella ei ole suomalaista henkilötunnusta
  • perheellä ei ole suomalaisia pankkitunnuksia
  • sähköinen hakeminen ei ole muuten mahdollista.

Täytetty hakemus postitetaan tai jätetään ensisijaisesti haettavaan päiväkotiin.

Hakemus esiopetukseen (pdf)

Ilmoitus poissaolosta esiopetuksessa (pdf)

Lisätietoa esiopetuksesta saa esiopetusta tarjoavista kunnallisista päiväkodeista.JAA
26.09.2019 10:12