Suoraan sisältöön

Vauvahieronta

Vauvahieronta vahvistaa vauvaa henkisesti, fyysisesti ja motorisesti. Vauvahieronta aktivoi, rauhoittaa, rentouttaa, tuottaa mielihyvää sekä vahvistaa aikuisen ja lapsen suhdetta. 

Hieronnalla on lisäksi monia muita etuja. Vauvahieronnan kautta monet isät saavat "tekemistä" vauvan kanssa. Vauvahieronnalla pystytään myös vahvistamaan vauvan yleiskuntoa vilkastuttamalla verenkiertoa, syventämällä hengitystä ja helpottamalla ruuansulatusta.

Vauvahierontaa järjestetään leikkipuistoissa ja perhetaloissa. Tietoja ryhmistä löytyy toimipisteiden viikko-ohjelmista.

Toimintaan ilmoittautuminen

Ryhmiin on yleensä ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautua voi toimintaa järjestävän leikkipuiston tai perhetalon ohjaajille.

Lisää vauvahieronnasta

Vauvan on saatava tuntea olonsa hyväksytyksi alusta alkaen. Parhaiten se tapahtuu vuorovaikutuksessa vauvan kanssa kosketuksen, puheen, lämmön ja läheisyyden kautta.

Vauvan ensimmäinen täysin toimiva aisti on kosketusaisti. Vauvan tunnistama tunnepohjainen kieli luodaan juuri kosketuksen kautta.

Vauvahieronnan voi aloittaa jo pienen vauvan kanssa. Hierontahetki sisällytetään päiväohjelmaan esim. joka päivä tai pari kertaa viikossa. Näin turvataan rauhallinen ja keskitetty yhdessäolon hetki, joka syventää ja laajentaa aikuisen ja lapsen välistä suhdetta.06.12.2019 01:40