Suoraan sisältöön

Kotivanhempien suomen kielen kurssit (KOTIVA)

Suomen kielen kurssit on tarkoitettu kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille, joiden lapsi on alle 3-vuotias.

Opetusta on 2-4 päivänä viikossa kaksi ja puolituntia kerrallaan. Lastenhoito on järjestetty opetuksen ajaksi, mikäli perheellä ei ole mahdollisuutta järjestään lastenhoitoa itse. Kurssi ja lastenhoito ovat ilmaisia.

Kurssit ovat yleensä yhden lukuvuoden mittaisia. Uusia kursseja alkaa syyskuussa ja tammikuussa. Kaikki kurssit järjestetään päivällä ja kouluttajina toimivat Stadin aikuisopiston opettajat.

Ilmoittautuminen kursseille

Ilmoittaudu kurssille tästä / Sign up here / Записаться на курсы / Halkaan iska diwaangali / سجل هنا  

Kurssien ajankohdat

Voit pyytää apua hakemuksen täyttämiseen Helsingin kaupungin leikkipuiston työntekijältä. Hakemuslomakkeen voi myös tulostaa ja palauttaa leikkipuistoon tai postittaa Stadin aikuisopistoon.

Hakijat testataan ennen kurssin alkua. Testin jälkeen päätetään, mikä on sinulle sopiva taso.

Kurssitasoja on neljä:

  • Luku- ja kirjoitustaidon kurssi, 2,5 tuntia 2 kertaa viikossa.
  • Alkeiskurssi, 2,5 tuntia 2 kertaa viikossa
  • Jatkokurssi, 2,5 tuntia 2 kertaa viikossa
  • Intensiivikurssi, 2,5 tuntia 4 kertaa viikossa

Luku- ja kirjoitustaidon kursseilla opetellaan lukemaan ja kirjoittamaan latinalaisilla aakkosilla. Alkeiskurssilla opitaan suomen kielen alkeita. Jatkokurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka jo osaavat suomen kielen alkeet. Intensiivikurssi on tarkoitettu niille, jotka pystyvät sitoutumaan opiskeluun neljä kertaa viikossa ja kykenevät myös itsenäiseen opiskeluun.

Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä: kotiva@stadinao.fi  tai 040 847 8212 (tiistaisin ja torstaisin klo 14-16). Mukaan pääsee myös kesken lukuvuoden, jos kurssilla on tilaa ja jos kurssin taso sopii sinulle.

Tervetuloa opiskelemaan suomea!

Ennen KOTIVA-kurssia ja sen jälkeen voivat pienten lasten vanhemmat osallistua lastensa kanssa leikkipuistoissa järjestettävään Kotoklubi Kaneli –toimintaan. Opimme arkielämän suomen kieltä yhdessä lasten kanssa laulaen, leikkien, liikkuen ja taiteillen.

Lisätietoa Kotoklubi Kanelista

Leikkipuistojen ja perhetalojen toimintaa perheille

Lisätietoja

Stadin aikuisopiston sivulta KOTIVA

Hannele Oja, hannele.oja@hel.fi06.12.2019 01:40