Suoraan sisältöön

Toimintaa lapsiperheille

Tervetuloa leikkimään, laulamaan, loruilemaan, liikkumaan, taiteilemaan ja tutkimaan leikkipuistoihin ja perhetaloihin! Järjestämme mukavaa ja monipuolista tekemistä sisällä ja ulkona, ohjattuja toimintatuokioita ja erilaisia tapahtumia. Toiminta on maksutonta ja mukaan saa tulla ilman ennakkoilmoittautumista.

Kuuntelemme kävijöidemme ideoita ja toiveita toiminnan suunnittelussa. Leikkipuistoissa ja perhetaloissa vanhemmat ja lapset voivat puuhailla yhdessä. Lapset saavat leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin.

Leikkipuistoon ja perhetaloon voi tulla touhuamaan oman aikataulun mukaan. Meillä on lastenhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää ruokaa, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Lähileikkipuistosi toiminnan koko kirjo löytyy helpoimmin kunkin leikkipuiston omalta internet- ja facebook-sivulta.

Tapahtumakalenterista löydät helposti lähipäiville tekemistä!

Löydät leikkipuistot ja perhetalot aakkosellisesta listasta tai alueittain järjestetystä listasta.


Leikkipuistojen ja perhetalojen toimintaa perheille

Ilo liikkua -tuokioita ja perheliikuntaa

Ilo liikkua- tuokiot ovat mukaansa tempaavia liikuntatuokioita lapsille ja heidän vanhemmilleen. Lue lisää.

Musiikkia perheille

Vanhemmat ja lapset kokoontuvat laulamaan, leikkimään ja musisoimaan leikkipuiston tai perhetalon pihalle tai sisätiloihin. Monikulttuurisessa leikkipuistoyhteisössä niillä on myös tärkeä tehtävä suomen kielen oppimisessa. Musiikkihetkiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Perhekerhoja ja perheaamuja

Leikkipuistojen ja perhetalojen perhekerhoissa ja -aamuissa on toimintaa lapsiperheille. Ohjelma laaditaan yhdessä perheiden kanssa. Ideoita ja toiveita otetaan jatkuvasti vastaan.

Toiminta on suunniteltu niin, että pienikin lapsi voi vanhemman tai hoitajan kanssa osallistua siihen. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Uniohjausta

Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana. Lue lisää.

Vauvahierontaa

Vauvahieronta vahvistaa vauvaa henkisesti, fyysisesti ja motorisesti. Vauvahieronta aktivoi, rauhoittaa, rentouttaa, tuottaa mielihyvää sekä vahvistaa aikuisen ja lapsen suhdetta. Lue lisää vauvahieronnasta. Vauvaperhetoiminta leikkipuistoissa ja perhetaloissa

Vauvaperheohjaus

Helsingin kaupungin leikkipuistot ja perhetalot järjestävät vauvaperheohjausta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille. Lue lisää vauvaperheohjauksesta. .

Vauvojen värikylpyjä ja värileikkiä

Useat leikkipuistot järjestävät "kylvetystä" alle 1-vuotiaille lapsille. Värikylpy on vauvan tutustuttamista värien maailmaan:

  • Vauvaa ohjataan kokeilemaan ja kokemaan värejä ja muita materiaaleja aisteillaan ja liikkeillä.
  • Rento yhdessä tekeminen ja vauvan tahdissa eteneminen ovat tärkeämpiä kuin "valmiit taideteokset".
  • Värit ovat myrkyttömiä luonnonmateriaaleja kuten porkkana, mustikka ja ruusunmarja.

Ryhmiin on yleensä ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautua voi toimintaa järjestävän leikkipuiston tai perhetalon ohjaajille.

Isä-lapsi-toiminta

Toiminnassa pääpaino on vapaamuotoisessa toiminnassa ja keskustelussa. Isät ja ohjaajat yhdessä ideoivat ja toteuttavat toimintaa. Isät ja lapset voivat mm. askarrella, liikkua, leikkiä, musisoida tai vaikka kokkailla yhdessä herkkuja. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös retkiä mielenkiintoisiin paikkoihin.Toimintaan ovat tervetulleita kaikki isät, lapset ja isoisät. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Pihapuuhat

Leikkipuiston pihalle saa aina tulla leikkimään! Pihapuuha-tuokiossa leikitään vaihtuvilla leluilla ja teemoilla osallistujien toiveiden mukaan − keppihevoset, kauppaleikki, autopesula tai vaikka mitä! Tule mukaan kehittelemään lapsesi kanssa leikki-ideoita yhdessä ohjaajien kanssa. Lapset löytävät leikkiseuraa ja leikin lomassa vanhemmat voivat tutustua muihin lapsiperheisiin.

Suomen kielen kursseja huoltajille16.01.2023 11:47

Leikkipuistot

Helsingissä on 64 leikkipuistoa, joissa on ohjattua ja vapaamuotoista toimintaa lapsiperheille ja pienille koululaisille.

Yksityinen ulkoleikkitoiminta – puistotädit

Puistotätitoiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Sen ensisijaisena tarkoituksena on tarjota lyhytaikaista hoitoa aamupäivisin.