Suoraan sisältöön

Leikkipuistojen ja päiväkotien kerhot

Kerhossa lapsi saa kokemuksen ryhmään kuulumisesta sekä mahdollisuuden monipuoliseen pedagogiseen toimintaan ulkoiluun, liikkumisen leikin ja taiteen kautta. Kerhotoiminta tarjoaa perheille kontakteja muihin alueen lapsiperheisiin.

Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhotoimintaan voivat osallistua myös kotihoidon tuella olevat lapset. Jos lapsesta maksetaan yksityisen hoidon tukea, hän ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan.

Kerhot toimivat 2,5-3 tuntia päivässä 1- 4 päivänä viikossa. Kerhoja on leikkipuistoissa ja päiväkodeissa.

Kerhojen toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Niissä noudatetaan koulujen loma-aikoja. Perheen kanssa sovitaan kauden alussa lapsen kerhoon osallistumisen tuntimäärä kuukaudessa.

Hakeminen

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan pääsääntöisesti huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan leikkipuistoista ja päiväkodeista myös ympäri vuoden.

Kerhot ovat avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa ja maksuton vaihtoehto perheille, joille riittää kerhotoimintaan osallistuminen muutamana päivänä viikossa.

Hakeminen sähköisesti

Kerhoon haetaan sähköisellä hakemuksella. Asiointipalveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla ja tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla. Sähköisesti haettaessa lapsella tulee olla suomalainen henkilötunnus.

Siirry asiointipalveluun

Hakeminen paperilomakkeella

Kerhoon voi hakea paperilomakkeella seuraavissa tilanteissa:

  • lapsella ei ole suomalaista henkilötunnusta,
  • perheellä ei ole suomalaisia pankkitunnuksia tai
  • sähköinen hakeminen ei ole muuten mahdollista

Täytetty lomake postitetaan tai jätetään ensisijaisesti haettavaan kerhopaikkaan tai mihin tahansa kunnalliseen päiväkotiin.

Kerhohakemus (pdf)

Lista leikkipuistojen ja päiväkotien kerhoista06.06.2022 09:22