Suoraan sisältöön

Erityisruokavaliot

Koulujen ja oppilaitosten ruokailijoille järjestetään erityisruokavalio terveydellisistä syistä lääkärintodistuksen perusteella. Lääkärintodistusta ei edellytetä kasvisruokavaliossa, vegaaniruokavaliossa, uskonnollisiin syihin perustuvassa ruokavaliossa eikä vähälaktoosisessa ruokavaliossa.

Erityisruokavalion tarve on hyvä tarkistaa säännöllisesti ja muutoksista tulee ilmoittaa koululle. Jos ruokavaliossa ei ole muutosta, erityisruokavaliolomaketta ei tarvitse uusia vaan kouluravintola noudattaa aikaisemman lomakkeen tietoja.

Lääkärintodistus ja sen perusteella täytetty erityisruokavaliolomake toimitetaan koululle/oppilaitokseen sähköisellä lomakkeella tai paperilomakkeella. Stadin ammatti- ja aikuisopistossa käytetään vain paperilomaketta.

Myös kasvisruokavaliosta, vegaaniruokavaliosta, uskonnollisiin syihin perustuvasta ruokavaliosta ja vähälaktoosisesta ruokavaliosta ilmoitetaan erityisruokavaliolomakkeella.

Erityisruokavalioiden toteutusta koulu- ja opiskelijaruokailussa on kuvattu yksityiskohtaisemmin erityisruokavaliolomakkeessa ja erityisruokavalio-ohjeessa.

Yksittäisen ruokalajin soveltuvuuden voi tarkistaa kouluravintolan tuotetiedoista.
09.09.2022 16:02