Suoraan sisältöön

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Hattulantie 2
00550 Helsinki
PL 55308, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 8415
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Nuorten ammatillinen koulutus

Ammatilliset opinnot tähtäävät oikeaan ammattiin ja työpaikkaan, joten yhteys työelämään on mukana opinnoissa koko ajan. Opiskelu on monimuotoista ja käytännönläheistä, useimmiten opitaan itse tekemällä ja kokeilemalla. Opintoihin kuuluu vähintään puoli vuotta (30 osaamispistettä) työssäoppimista työpaikoilla. Suoritettuaan ammatillisen perustutkinnon opiskelijalla on paljon ammattiosaamista, jolla hän voi työllistyä monenlaisiin tehtäviin työelämässä, ei vain yhteen ammattiin.

Ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa joko ammatillisissa oppilaitoksissa opiskellen tai oppisopimuksella. Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, mikä tarkoittaa, että opinnot kestävät kolme vuotta. Ylioppilaat voivat suorittaa perustutkinnon lyhyemmässä ajassa. Ammatillista perustutkintoa opiskellessa voi samanaikaisesti suorittaa myös ylioppilastutkinnon, jolloin opiskelija suorittaa kaksoistutkinnon. Ammatilliset opinnot mahdollistavat jatko-opinnot korkeakouluissa ja yliopistoissa.

Helsingin kaupunki järjestää ammatillista koulutusta monialaisessa Stadin ammattiopistossa. Siellä voi opiskella lähes 30 eri tutkinnossa ja hankkia ammattiosaamista lukuisiin eri ammatteihin.

Stadin ammattiopistossa opetus, ruokailu ja opiskelijaterveydenhuolto ovat maksuttomia, mutta oppikirjat ja muut opiskelutarvikkeet opiskelija hankkii itse.  

Stadin ammattiopiston lisäksi Helsingissä toimii 12 yksityistä tai säätiön ylläpitämää ammatillista oppilaitosta, jossa voi opiskella ammatillisen perustutkinnon.JAA
12.09.2018 14:32