Suoraan sisältöön

Nuorten työpajat

Nuorten työpaja on hyvä mahdollisuus sinulle 17–29-vuotias helsinkiläinen, joka olet juuri nyt ilman opiskelu- tai työpaikkaa.

Työpaja on työpaikka, joka tarjoaa mahdollisuuden uusien taitojen oppimiseen sekä työelämän pelisääntöjen ja arkirytmin harjoitteluun. Lisäksi saat työpajajaksosi aikana ohjausta oman tulevaisuutesi suunnitteluun ja voimavarojesi vahvistamiseen.

Pajassa pääset tekemään harjoitus- ja tilaustöitä ja kehittämään ammatillista osaamistasi. Kouluttajien kanssa tutustut työturvallisuuteen, työyhteisön pelisääntöihin ja asetat henkilökohtaiset tavoitteet pajajakson ajalle. Toimintaan sisältyy myös retkiä sekä tutustumiskäyntejä alan koulu- ja työpaikkoihin.

Työpajajakson aikana saat työmarkkinatukea. Nuorten työpajat tarjoavat työpäivinä lounaan. Työpajalla voit lisäksi suorittaa erilaisia työllistymistä edistäviä korttikoulutuksia tai vaikkapa aloittaa tutkinnon osan suorittamista Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Työpajalla voit olla työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa tai Valma-opiskelijana. Seinättömissä pajoissa työkokeilussa ollaan Helsingin kaupungin eri toimipisteissä. Pajajakson kesto on 1-6 kuukautta. Tavoitteena on, että jakson jälkeen löydät itsellesi sopivan jatkopolun työelämään, opintojen pariin tai muuhun sinulle soveltuvaan toimintaan.

Ilmoittaudu TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi ja täytä sen jälkeen sähköinen hakulomake. Työvalmentajamme ottavat sinuun yhteyttä kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Haku nuorten työpajoihin on jatkuvaa. Voit aloittaa sopimuksen mukaan, kun paikkoja vapautuu.17.11.2020 10:32