Suoraan sisältöön

Nuorten työpajat

Stadin ammatti- ja aikuisopiston nuorten työpajat ovat sopiva mahdollisuus sinulle Helsinkiläinen 16-29 vuotias nuori, jos olet juuri nyt ilman opiskelu- tai työpaikkaa. 

Työpaja on oikea työpaikka, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden uusien taitojen oppimiseen, työelämän pelisääntöjen ja arkirytmin harjoitteluun. Lisäksi saat työpajajaksosi aikana ohjausta oman tulevaisuutesi suunnitteluun ja voimavarojesi vahvistamiseen omista henkilökohtaisista tarpeistasi lähtien.  

Meillä Stadin ammattiopistossa perinteisiä työpajoja on neljä: Mediakylpylä, Metalliverstas, Tekstiili-ja värjäysryhmä ja WooDoo-werstas. Niiden lisäksi toteutamme työpajatoimintaa kahvila Aleksiksessa, Kahvila Villa Ullaksessa ja ICT-Beginners-ryhmässä. Voit osallistua työpajatoimintaan myös yhteistyöyrityksissämme.

Työpajajakson aikana saat työmarkkinatukea. Nuorten työpajat tarjoavat sinulle työpäivinä myös lounaan. Työpajalla voit myös suorittaa erilaisia työllistymistä edistäviä korttikoulutuksia tai vaikkapa aloittaa tutkinnon osan suorittamista Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. 

Työpajalla voit olla työkokeilussa ja kuntouttavassa työtoiminnassa. Seinättömissä pajoissa työpaikkana on eri alojen yrityksiä. Pajajakson kesto voi olla 1-6 kuukautta.

Tavoitteena on, että työpajajakson jälkeen löydät itsellesi sopivan jatkopolun joko työelämään, opintojen pariin tai muuhun sinulle soveltuvaan toimintaan.  

Ilmoittaudu TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi ja täytä sen jälkeen sähköinen hakulomake. Työvalmentajamme ottavat sinuun yhteyttä, kun hakemuksesi on saapunut. Haku nuorten työpajoille on jatkuvaa ja voit aloittaa sopimuksen mukaan, kun paikkoja vapautuu.06.12.2019 02:09