Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksujen alennus

Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille L-luokan ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.

Pysäköintialennuksen saa, jos ajoneuvo täyttää Helsingin kaupungin asettamat päästökriteerit. Alennuksen saadakseen pysäköinti pitää maksaa puhelimella tai Magee-maksulaitteella. Edun saavat muutkin kuin helsinkiläiset. Etuuden saa myös asukas- ja yrityspysäköintitunnukseen.

Jos pysäköintitunnukseen on merkitty useampi ajoneuvo, on niiden kaikkien täytettävä vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerit, jotta alennus voidaan myöntää. Jos toinen ajoneuvo ylittää päästökriteerirajan, ei tunnusta myönnetä alennettuun hintaan. 

Vähäpäästöisyydestä kertova tarra ei ole enää käytössä.

Hae etuutta asiakaspalvelusta

Hae etua käymällä kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelussa tai ilmoita rekisterinumero ja yhteystiedot sähköpostilla (kaupunkiymparisto@hel.fi) tai puhelimitse.

Päästökriteereitä tarkistetaan säännöllisesti

Tarkistuksen myötä pysäköintietuuden piiristä poistuville pysäköintietuus on voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Pysäköintietuutta ei myönnetä takautuvasti.

Voimassa olevat kriteerit on esitetty seuraavassa taulukossa.

Kaupunginhallituksen päätös kriteereistä.

Lisätietoa NEDC- ja WLTP-mittaustavoista Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilla

KUVA: Vähäpäästöisyys kriteerit taulukko
JAA
19.12.2019 12:07