Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Yrityspysäköinti

Yritykset voivat lunastaa autoihinsa oman alueensa yrityspysäköintitunnuksen. Tunnus oikeuttaa pysäköimään alueen asukaspysäköintipaikoilla. Huomaathan, ettei tunnusta myönnetä pelkkiin työmatkoihin.

Tunnus ei takaa pysäköintipaikkaa. Asukaspysäköintipaikat on aina merkitty liikennemerkillä.

Neuvontaa yrityspysäköintitunnuksesta saa kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta osoitteessa Sörnäistenkatu 1.

Kuka yrityspysäköintitunnuksen saa?

Tunnuksen voi lunastaa asukaspysäköintivyöhykkeellä toimiva yritys, julkisyhteisö tai elinkeinoharjoittaja.

Kuinka monta tunnusta voi saada?

Yrityksen yhtä toimipaikkaa kohti myönnetään enintään viisi tunnusta. Tunnukseen voidaan merkitä yhden ajoneuvon rekisterinumero.

Mihin ajoneuvoon?

Tunnus voidaan myöntää henkilö- tai pakettiautolle, moottoripyörälle, mopoautolle tai muulle autolle, jonka kokonaismassa on enintään neljä tonnia. Jos ajoneuvo poistetaan liikenteestä, tunnus ei ole voimassa.

Miten ja mistä tunnusta haetaan?

Pysäköintitunnukset haetaan toistaiseksi etäpalvelusta

Ota yhteys asiakaspalveluumme numerossa 09 310 22111, kun tarvitset

  1.                      uuden yrityspysäköintitunnuksen
  2.                      jatkoaikaa nykyiselle yrityspysäköintitunnukselle:

Virkailija tarkastaa puhelun aikana oikeutesi pysäköintitunnukseen. Jos olet oikeutettu tunnukseen, hän antaa sinulle ohjeet tunnuksen lunastamiseksi. Palvelua on päivitetty koronatilanteen vuoksi.

Huomioithan seuraavat asiat:

Pysäköintioikeuden hakijan tulee esittää taloyhtiön isännöitsijän tai kiinteistöyhtiön antama todistus, josta ilmenee, että yritys toimii kyseisessä osoitteessa (vuokrasopimus ei ole riittävä todistus). Todistus ei saa olla kuukautta vanhempi. Kyseinen todistus on toistaiseksi ainoa tapa, jolla voimme varmistua siitä, että yritys toimii osoitteessa, johon tunnusta haetaan.

Lisäksi hakija esittää ajoneuvon rekisteritiedot, jonka avulla tarkistamme auton omistus- ja haltijasuhteet ja yrityksen liikeyhteystunnuksen (y-tunnus). Suomen rekisterissä olevan ajoneuvon fyysistä rekisteriotetta ei tarvitse esittää.

Jos auto on yrityksen työntekijän omistuksessa tai hallinnassa, on lisäksi esitettävä todistus työsuhteesta sekä viimeisin palkkalaskelma, jossa on eriteltynä kilometrikorvaus.

Paljonko maksaa?

Tunnus maksaa 30,83 euroa/kk (sis. alv 24 %), ja sen voi lunastaa vähintään kuukaudeksi ja enintään vuodeksi kerrallaan. Sen voi maksaa käteisellä, pankki-, Visa- tai Mastercard-kortilla.

Miten tunnusta käytetään?

Tunnus tulee asettaa asukaspysäköintipaikalle pysäköitäessä tuulilasin sisäpuolelle siten, että tunnuksen etupuolen teksti kokonaisuudessaan on vaivatta luettavissa ulkoapäin.

Miten muutoksia tunnukseen?

Muutokset tehdään kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelussa, Sörnäistenkatu 1. Mukana tulee olla aina voimassa oleva tunnus sekä muutokseen liittyvät dokumentit.

Miten tarpeeton tunnus palautetaan?

Jos voimassa olevalle tunnukselle ei ole enää tarvetta, sen voi palauttaa joko postitse tai tulemalla asioimaan paikan päälle. Palauttaessa tulee olla mukana tilinumero rahanpalautustavarten. Rahat palautetaan jäljellä olevista täysistä kuukausista.


Kaikkien alueiden yrityspysäköintitunnus

Asukas ja yrityspysäköintialueella sijaitsevien yritysten on mahdollista hakea pysäköintitunnus, joka käy kaikkien alueiden asukas- ja yrityspysäköintipaikoilla. Tunnuksen hinta on 61,66 euroa/kk, ja sen voi lunastaa vähintään kuukaudeksi ja enintään vuodeksi kerrallaan. Tunnuksessa on samat ehdot kuin alueellisissa yrityspysäköintitunnuksissa (ks. yllä).20.03.2020 12:22

Vähäpäästöisten alennus

Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille autoille alennuksen pysäköintimaksuista. Alennus koskee myös yrityspysäköintitunnuksia.