Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Toimipiste kartalla

Yrityspysäköinti

Yritykset voivat lunastaa autoihinsa oman alueensa yrityspysäköintitunnuksen. Tunnus oikeuttaa pysäköimään alueen asukaspysäköintipaikoilla. Huomaathan, ettei tunnusta myönnetä pelkkiin työmatkoihin.

Tunnus ei takaa pysäköintipaikkaa. Asukaspysäköintipaikat on aina merkitty liikennemerkillä.

Neuvontaa yrityspysäköintitunnuksesta saa kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta osoitteessa Työpajankatu 8. Voit myös soittaa asiakaspalvelun numeroon 09 310 22111.

Kuka yrityspysäköintitunnuksen saa?

Tunnuksen voi lunastaa asukaspysäköintivyöhykkeellä toimiva yritys, julkisyhteisö tai elinkeinoharjoittaja.

Kuinka monta tunnusta voi saada?

Yrityksen yhtä toimipaikkaa kohti myönnetään enintään viisi tunnusta. Tunnukseen voidaan merkitä yhden ajoneuvon rekisterinumero.

Mihin ajoneuvoon?

Tunnus voidaan myöntää henkilö- tai pakettiautolle, moottoripyörälle, mopoautolle tai muulle autolle, jonka kokonaismassa on enintään neljä tonnia. Jos ajoneuvo poistetaan liikenteestä, tunnus ei ole voimassa.

Miten ja mistä tunnus haetaan?

Ota yhteys asiakaspalveluumme, kun tarvitset uuden yrityspysäköintitunnuksen tai jatkoaikaa nykyiselle tunnukselle. Lähetä tarvittavat todistukset ja tiedot sähköpostitse osoitteeseen kymp.pysakointitunnus@hel.fi tai asioi kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelussa. 

Asiakaspalvelupisteessämme tunnuksen myöntäminen edellyttää:

  • alle kuukauden vanhaa taloyhtiön isännöitsijän tai kiinteistöyhtiön antamaa todistusta, josta ilmenee yrityksen osoite. Huomaa, että vuokrasopimus ei ole riittävä todistus.
  • ajoneuvon rekisterinumeroa
  • yrityksen Y-tunnusta
  • maksua kortilla tai käteisellä.

Jos auto on yrityksen työntekijän omistuksessa tai hallinnassa, on lisäksi esitettävä todistus työsuhteesta sekä viimeisin palkkalaskelma tai tulorekisteriote, jossa on eriteltynä kilometrikorvaus auton käytöstä työajossa.

Sähköpostitse myönnetty tunnus on voimassa enintään 6 kuukautta. Se maksetaan sähköpostitse saapuvalla laskulla. Hakemus pyritään käsittelemään kahden työpäivän kuluessa. Sen myöntäminen edellyttää:

  • alle kuukauden vanhaa taloyhtiön isännöitsijän tai kiinteistöyhtiön antamaa todistusta, josta ilmenee yrityksen osoite. Huomaa, että vuokrasopimus ei ole riittävä todistus.
  • ajoneuvon rekisterinumeroa
  • yrityksen Y-tunnusta
  • tietoa haetaanko tunnus yhdelle vai kaikille alueille
  • tietoa mille ajalle tunnusta haetaan (enintään 6 kuukautta).

Jos auto on yrityksen työntekijän omistuksessa tai hallinnassa, on lisäksi esitettävä todistus työsuhteesta sekä viimeisin palkkalaskelma tai  tulorekisteriote, jossa on eriteltynä kilometrikorvaus auton käytöstä työajossa.

Paljonko maksaa?

Tunnus maksaa 30,83 euroa/kk (sis. alv 24 %), ja sen voi lunastaa vähintään kuukaudeksi ja enintään vuodeksi kerrallaan. Sen voi maksaa käteisellä, pankki-, Visa- tai Mastercard-kortilla.

Miten tunnusta käytetään?

Tunnus tulee asettaa asukaspysäköintipaikalle pysäköitäessä tuulilasin sisäpuolelle siten, että tunnuksen etupuolen teksti kokonaisuudessaan on vaivatta luettavissa ulkoapäin.

Miten muutoksia tunnukseen?

Muutokset tehdään kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelussa, Työpajankatu 8. Mukana tulee olla aina voimassa oleva tunnus sekä muutokseen liittyvät dokumentit.

Miten tarpeeton tunnus palautetaan?

Jos voimassa olevalle tunnukselle ei ole enää tarvetta, sen voi palauttaa joko postitse tai tulemalla asioimaan paikan päälle. Palauttaessa tulee olla mukana tilinumero rahanpalautustavarten. Rahat palautetaan jäljellä olevista täysistä kuukausista.

Kaikkien alueiden yrityspysäköintitunnus

Asukas- ja yrityspysäköintialueella sijaitsevien yritysten on mahdollista hakea pysäköintitunnus, joka käy kaikkien alueiden asukas- ja yrityspysäköintipaikoilla. Yrityspysäköintitunnuksella ei voi pysäköidä yhteiskäyttöautoyritysten pysäköintipaikoille, jotka on merkitty Z-lisäkilvellä.

Tunnuksen hinta on 61,66 euroa/kk, ja sen voi lunastaa vähintään kuukaudeksi ja enintään vuodeksi kerrallaan. Tunnuksessa on samat ehdot kuin alueellisissa yrityspysäköintitunnuksissa (ks. yllä).18.08.2021 13:48

Vähäpäästöisten alennus

Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille autoille alennuksen pysäköintimaksuista. Alennus koskee myös yrityspysäköintitunnuksia.