Suoraan sisältöön

Ajoneuvojen siirrot

Kaupunki voi siirtää ajoneuvon, jos se haittaa kadulla tehtävää työtä tai järjestettävää tapahtumaa. Tällöin ajoneuvolle tehdään yleensä lähisiirto, eli se siirretään esimerkiksi kadun toiselle puolelle tai läheiselle kadulle.

Siirtokehotukset suoraan kännykkään

SiirtoSoitto.com on maksuton mobiilipalvelu, joka muistuttaa katupysäköintiin vaikuttavista puhdistustöistä. SiirtoSoitosta voi tilata muistutuksen ajoneuvon siirtämisestä aurauksen tai puhdistustöiden tieltä.

Maksuton ja helppokäyttöinen mobiilisovellus lähettää muistutuksen siirtämisajankohdasta tilaajalleen useamman kerran. Sovelluksen voi ladata iPhone- ja Android-puhelimiin AppStoresta ja GooglePlay-kaupasta. Palveluun kirjautuessaan tilaaja voi määritellä ne alueet, joita koskevat muistutukset haluaa saada.

Viime vuonna kokeilukäytössä ollut palvelu kattaa kaikki Helsingin kaupunginosat. Tämänvuotinen kokeilu jatkuu vuoden 2019 loppuun asti. Viime vuonna  palvelua käyttäneiden tietoja ei tietosuojasyistä ole voitu tallettaa, joten heidän on rekisteröidyttävä palveluun uusina käyttäjinä.

Palvelu on tukitoiminto, eikä korvaa siirtokehotuskylttien lainvoimaisuutta.

SiirtoSoiton ohjeet osoitteessa siirtosoitto.com

Auto kateissa?

Tekstaa AS (väli) rekisteritunnus numeroon 040 8481 857, niin paluuviesti kertoo siirretyn auton osoitteen. Yhden haun hinta on 0,047 euroa. Esimerkkiviesti: AS ABC-123

Apuvälineitä ennakointiin

  • Tekstiviestipalvelun kautta saa edellisenä päivänä ilmoituksen kaduista, joilta ajoneuvot tulee siirtää. Tiedot voi tilata katukohtaisesti tai postinumeroalueittain.
  • SiirtoSoitto-palvelusta ilmoitukset katupysäköintiin vaikuttavista puhdistus- ja lumitöistä suoraan kännykkään.

Mistä lisätietoja?

Ajoneuvojen siirtoasioissa sinua neuvoo kaupunkiympäristön asiakaspalvelu. Jos haluat kysyä varastoon siirretyn ajoneuvon noutamisesta, ota yhteyttä Ajoneuvojen siirtokeskukseen.

Lähisiirron periaatteet

Tiellä tehtävästä työstä ja siihen liittyvästä ajoneuvojen siirtokehotuksesta ilmoitetaan siirtokehotustauluilla vähintään kahta vuorokautta ennen siirtoihin ryhtymistä. Poikkeuksellisissa tilanteissa siirtoja voidaan tehdä myös ilmoittamatta niistä ennakkoon, mutta tällaisessa tapauksessa ajoneuvon lähisiirto on maksuton.


Ajoneuvolle voidaan tehdä lähisiirto myös virheellisen pysäköinnin vuoksi. Tällöin siirtoon voidaan kuitenkin ryhtyä vasta kahden vuorokauden kuluttua virheellisen pysäköinnin alkamisesta. Jos ajoneuvon pysäköinnistä kuitenkin aiheutuu huomattavaa haittaa tien käytölle, lähisiirto voidaan toimittaa heti.

Ajoneuvon lähisiirrosta aiheutuneista kustannuksista vastaa yleensä ajoneuvon omistaja tai haltija. Lähisiirto on kuitenkin maksuton, jos ajoneuvo on ollut pysäköitynä ennen siirtokehotustaulujen pystyttämistä tai tauluja ei ole käytetty.

Muutoksenhaku päätökseen >>


Lisätietoja

Siirtohinnat
Varastoon siirretyt ajoneuvot ja siirtyminen kaupungin omistukseen
Hylätyt ajoneuvot
Oikaisuvaatimus siirrosta
Tietoa rengaslukosta
Katujen puhdistussuunnitelmat18.03.2020 09:44