Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Toimipiste kartalla

Pyöräreitit

Helsingissä on 1 200 kilometriä pyöräteitä, joten pyörällä pääsee käytännössä minne vain kaupungissa. Pyörä on usein nopein tapa liikkua alle viiden kilometrin matkat. Alla olevat palvelut auttavat löytämään omat reittisi.  

Reittiopas

Reittiopas neuvoo nopeimmat ja sujuvimmat pyöräreitit. Reittejä voi hakea osoittamalla lähtöpisteen ja määränpään kartalta tai syöttämällä osoitteet. 

Reittiopas >> 

Talvihoidon priorisoitu reitistö

Talvikaudella 2020-2021 harjasuolattuja reittejä on noin 52 kilometriä. Lumi poistetaan harjaamalla ja liukkaudentorjuntaan käytetään liuossuolaa, perinteisen aurauksen ja hiekoituksen sijaan. Lisäksi tehostetussa aurauksessa on 13 kilometriä reittejä.

Tulevina vuosina priorisoitua reitistöä pyritään kasvattamaan tasaisesti.

Pyöräteiden talvikunnossapito >> 

Kotiseutupyöräilyreitit

Kotiseutupyöräilyreitit esittelevät Helsingin eri alueiden historiaa ja nähtävyyksiä. Reittejä on lähes 30, ja ne ovat 10–30 kilometrin pituisia.

Kotiseutupyöräilyreitit >>

Tulevaisuuden reitit ja baanat

Pyöräilyn helpottamiseksi pyöräreittejä rakennetaan ja parannetaan lähivuosina erityisesti kantakaupungissa. Lisäksi baanaverkostoa laajennetaan koko kaupungin alueelle, niin että sen pituus kasvaa nykyisestä reilusta kilometristä 130 kilometriin.

Pyöräteiden rakentaminen >>
Baanaverkon laajentaminen >>


Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/pyoraily.


Pyöräilijätestin banneri

Pyöräilykatsaus 2019 -banneri16.04.2021 09:02

Vinkkejä liikenteeseen

Tiesitkö, että pyörää voi kuljettaa metrossa ja lähijunissa? Tutustu myös pyöräilyn liikennesääntöihin ja talvipyöräilyvinkkeihin.

Lue lisää

Pyöräkeskus

Narinkkatorilla toimiva Pyöräkeskus auttaa ja neuvoo pyöräilijöitä toukokuun alusta lokakuun loppuun.

Lue lisää

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyöräjärjestelmä otettiin käyttöön kesällä 2016, aluksi 50 pyöräaseman ja 500 pyörän laajuisena. Vuonna 2017 järjestelmässä on 150 asemaa ja 1 500 pyörää.

Lue lisää

Pyöräreittien rakentaminen

Lähivuosina pyöräreittejä rakennetaan ja parannetaan erityisesti kantakaupungissa. Lisäksi baanaverkostoa laajennetaan.

Lue lisää

Pyöräilyn edistäminen

Helsinki on ottanut tavoitteekseen lisätä pyöräilyä. Pyöräilyn edistäminen painottuu uusien pyöräväylien rakentamiseen ja nykyisten väylien parantamiseen.

Lue lisää

Baanat

Vuonna 2012 avattu Baana toimi alkusykäyksenä koko Helsingin laajuiselle baanaverkolle. Suunniteltu baanaverkko on 130 kilometrin pituinen.

Lue lisää