Suoraan sisältöön

Pyöräkeskus

Pyöräkeskus-logo

Kampissa Narinkkatorilla sekä Herttoniemessä toimivat Pyöräkeskukset auttavat ja neuvovat pyöräilijöitä kesäkaudella lokakuun loppuun. Kumpikin keskus on auki ma–pe klo 10–18. Pyöräkeskus on yksi niistä toimista, joilla Helsinki pyrkii edistämään pyöräilyä. Pyöräilykeskukset pyritään avaamaan huhtikuussa.

Neuvoja ja työkaluja pyörän kunnostamiseen
Pyöräkeskuksesta saa pyörän kunnossapitoon liittyviä käytännön neuvoja ja sieltä voi lainata ilmaiseksi työkaluja. Paikalla onnistuvat pyörien pikahuollot ja keskus tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen neuvovan ammattilaisen opastuksella.

Pikahuoltoa
Pikahuolto auttaa vaikka puhjenneeseen renkaan korjaamiseen tai kitisevien ketjujen rasvaamiseen. Käytössä on myös pumppauspiste, jossa renkaat voi täyttää itse ilmaiseksi. Pyöräkeskuksen mekaanikon pakista löytyvät kaikki tärkeimmät pyörän huoltoon liittyvät työkalut kuten keskiöavaimet, ketjuruoska ja nippeliavaimet.

Karttoja ja reittivinkkejä
Myös pyöräilyreitit ja pyöräilijän liikennesäännöt ovat keskuksen henkilökunnan hallussa. Kannattaa kysyä karttoja ja neuvoja. Keskus on saanut paljon kiitosta asiantuntevasta palvelustaan, jota asiakkaat saavat myös englannin kielellä.

Valvottu fillariparkki
Pyöräkeskuksen edustalla on valvottu alue fillareiden pysäköintiin. Pysäköintialue palvelee esimerkiksi joukkoliikenteellä keskustaan tulevia ja sieltä edelleen työpaikoilleen pyörällä jatkavia matkustajia.

Tila tapahtumille
Järjestöjen ja yritysten on mahdollista käyttää Kampin Pyöräkeskuksen aluetta ja tapahtumakonttia pyöräilyyn liittyvien tapahtumien järjestämiseen. Pyöräkeskus sopiikin mainiosti esimerkiksi fillariretkien lähtöpisteeksi sekä pyörien ja pyöräilytuotteiden esittelemiseen.

Eri organisaatiot ja järjestöt ovat tervetulleita tiloihin järjestämään pyöräilyyn liittyviä yleisötilaisuuksia myös omatoimisesti. Tilat saa  käyttöönsä maksutta.

Ota yhteyttä
Pyöräkeskuksen verkkosivut ovat osoitteessa www.pyorakeskus.info. Pyöräkeskuksella on omat sivut myös Facebookissa: www.facebook.com/helsinginpyorakeskus. Tilaisuuksien järjestämisestä voi tiedustella Pyöräkeskuksen päivystäjältä tai osoitteesta info(at)pyorakeskus.info.

Pyöräkeskusten toiminnasta vastaa HKL. 

 JAA
21.09.2018 08:26