Suoraan sisältöön

Ilmalan raitiotie ja Keski-Pasilan uudet kadutIlmalan ratikka

Ilmalaan rakennetaan jatkoa 9-linjan raitiotielle Pasilankadulta Ilmalantorille. Samalla uusitaan Pasilankadun ja Radiokadun kunnallistekniikkaa, kuten vesiputkia, viemäreitä ja kaapeleita.

Ratikoiden päätepysäkit tulevat olemaan uudella Ilmalantorilla, joka rakennetaan Ilmalan aseman viereen. Torin länsi-, pohjois- ja osin itäpuolelle rakennetaan myös uusia toimitilarakennuksia.

Arvioitu rakentamisaika: heinäkuu 2020 - kesä 2022. Kesällä 2021 työmaa aiheuttaa katkoksen Radiokadun läpiajoon ja vaikuttaa siten myös bussiliikenteeseen.

Usein kysytyt kysymykset

Tiedotteet: 26.6.2020

Ajankohtaiset tiedot katutyöstä:

grk.fi/ilmalan-ratikka (urakoitsijan ylläpitämä sivu)
facebook.com/uusipasila

Veturitie ja Ratapihakorttelien kadut

Veturitietä levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Ajokaistat lisääntyvät, ja kadun molemmille reunoille tulee koko pituudeltaan erotellut jalkakäytävät ja pyörätiet, joista on yhteydet Pasilan muihin katuihin.

Lisäksi junaradan ylittävä silta uusitaan. Uusi silta on noin kolme kertaa entistä leveämpi. Purku- ja rakentamistyöt tehdään vaiheittain, jolloin liikenne sillalla säilyy koko työmaan ajan. Siltatöitä tehdään öisin liikennehäiriöiden vähentämiseksi.

Ratapihakortteleiden katuja aletaan rakentaa vaiheittain asuntorakentamisen kanssa. Esimerkiksi jalankulku- ja pyöräkaistat sekä katujen viimeistely tehdään vasta talojen valmistuessa.

Arvioitu rakentamisaika: alkuvuosi 2021 - kesä 202305.10.2020 10:15