Suoraan sisältöön

Ilmalan raitiotie, Veturitie ja Ratapihakortteleiden uudet kadut

Ilmalan ratikka


Ilmalaan rakennetaan jatkoa 9-linjan raitiotielle Pasilankadulta Ilmalantorille. Samalla uusitaan Pasilankadun ja Radiokadun kunnallistekniikkaa, kuten vesiputkia, viemäreitä ja kaapeleita.

Ratikoiden päätepysäkit tulevat olemaan uudella Ilmalantorilla, joka rakennetaan Ilmalan aseman viereen. Torin länsi-, pohjois- ja osin itäpuolelle rakennetaan myös uusia toimitilarakennuksia.

Arvioitu rakentamisaika: heinäkuu 2020 - kesä 2022. 

Usein kysytyt kysymykset

Tiedotteet: 26.6.2020

Ajankohtaiset tiedot katutyöstä:

grk.fi/ilmalan-ratikka (urakoitsijan ylläpitämä sivu)
facebook.com/uusipasila

Veturitie ja Ratapihakorttelien kadut


Veturitietä levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Ajokaistat lisääntyvät, ja kadun molemmille reunoille tulee koko pituudeltaan erotellut jalkakäytävät ja pyörätiet, joista on yhteydet Pasilan muihin katuihin.  

Uusittu Veturitie tulee kulkemaan junaradan vierellä Pasilankadulta Veturitien sillalle, joka myös uusitaan. Uusi silta on noin kolme kertaa entistä leveämpi. Purku- ja rakentamistyöt tehdään vaiheittain, jolloin liikenne sillalla säilyy koko työmaan ajan. Siltatöistä huomattava osa tehdään yöllä junaliikenteen vuoksi.

Ratapihakortteleiden katuja aletaan rakentaa vaiheittain asuntorakentamisen kanssa. Suurelta osin kyse on uusista tontti- ja kokoojakaduista. Esimerkiksi jalankulku- ja pyöräkaistat sekä katujen viimeistely tehdään vasta talojen valmistuessa.

Arvioitu rakentamisaika: toukokuu 2021 - kesä 2023

Ajankohtaiset tiedot katutyöstä:

kreate.fi/veturitie (urakoitsijan ylläpitämä sivu)
facebook.com/uusipasila08.04.2022 14:23