Suoraan sisältöön

Munkkiniemen alue


Munkkiniemen alueella on useita katuhankkeita vuonna 2020: Lapinmäentien peruskorjaus, Vihdintien päällysteen uusiminen, Huopalahdentien ja Niemenmäenpuiston työt sekä Ramsaynrannan katutyöt.

Lapinmäentie

Lapinmäentie peruskorjataan, ja samalla uusitaan alueen kunnallistekniikkaa. Myös Pohjola-taloa saneerataan ja samaan aikaan katutöiden kanssa. 

Työt tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, tarvittaessa myös muina aikoina. Katutöihin kuuluu myös louhintaa, joten pölystä ja melusta voi aiheutua haittaa.

Työt tehdään vaiheittain, ja katu on liikennöitävissä töiden ajan. Lapinmäentien parantaminen aiheuttaa eniten häiriötä Lapinmäentien liikenteelle ja alueen asukkaille.

Arvioitu rakentamisaika: huhtikuu – loppuvuosi 2020.

Vihdintie

Vihdintien betonipäällyste puretaan ja korvataan asfaltilla Hellemäenpolun ja Vanhan Viertotien välillä. Katutyö koskee  keskustan suuntaan kulkevia kaistoja, mutta liikennejärjestelyt vaikuttavat myös keskustasta pois päin suuntautuviin kaistoihin. Ruuhka-aikana kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan pidetään auki.

Vihdintien töillä ei ole vaikutuksia julkiseen liikenteeseen, lukuun ottamatta mahdollisia bussipysäkkien siirtoja, joista tiedotetaan tarvittaessa erikseen.

Arvioitu rakentamisaika: toukokuu 2020 - elokuu 2020

Huopalahdentie ja Niemenmäenpuisto

Huopalahdentien jalankulkua, pyöräliikennettä sekä yhteyksiä bussipysäkeille parannetaan Niemenmäenpuiston ja Lokkalantien välisellä osuudella. Niemenmäenpuistoon rakennetaan puistoraitti, johon tulee kivituhkapäällyste. Alueelle istutetaan myös puiden taimia.

Katutyöt alkavat alkukesästä, puistotyöt ajoittuvat syksyyn. Niemenmäenpuiston ja Huopalahdentien alueen on tarkoitus valmistua loppusyksyn aikana.

Arvioitu rakentamisaika: kesä 2020 – loppusyksy 2020

Ramsaynranta

Meilahdensillan ja Riihitien välille rakennetaan bussikaista, joka helpottaa runkolinja 510:n kulkua.

Meilahden sillan ja Ramsaynrannan risteysalue tehdään korotetuksi risteysalueeksi ja suojatieksi, mikä lisää pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden turvallisuutta.

Arvioitu rakentamisaika: kesäkausi 202021.04.2020 21:52