Suoraan sisältöön

Lauttasaaren sillan peruskorjaus

Lauttasaaren silta tammikuussa 2020

Peruskorjauksen aikataulu

Peruskorjaus alkoi elokuussa 2019. Korjaus valmistuu suunnitelman mukaan loppuvuonna 2020 tai vuoden 2021 alussa. Työstä aiheutuu liikennehaittaa syyskuulle 2020 asti, jolloin sillan yläosien työt valmistuvat.  

Voimassa olevat liikennejärjestelyt

Lauttasaaren sillan peruskorjaus on alkanut elokuussa. Kaikkien kulkuneuvojen kulku säilyy sillalla koko urakan ajan, mutta työmaa vaikuttamaan liikkumiseen. Liikenne ohjataan sillan eteläiselle puoliskolle kesä-heinäkuun vaihteeseen 2020 saakka.

Työmaan ajaksi sillan nopeusrajoitus alenee 30 kilometriin tunnissa. Nopeusrajoituksen noudattaminen on erittäin tärkeää sillan korjaajien työturvallisuuden takaamiseksi.

Veneväylä on avoinna korjaustyömaan ajan. Väylän paikkaa vaihdetaan työmaan edistyessä ja merkataan selkeästi merkeillä ja valoilla.

Sekä Ruoholahden että Lauttasaaren päässä sillan alikulut joudutaan sulkemaan pois käytöstä.

Työmaan parakit ja varastoalue sijoittuvat Ruoholahden puolelle Salmisaarenranta 7 kohdalle olevalle parkkipaikalle rantaan. Lisäksi Lauttasaaren puolella työmaan käyttöön rajataan pieni alue sillan pohjoispuolelta.

Sillan alaosien rakenteita vahvistetaan teräsrakenteilla. Alapuolisten osien korjaamista alettiin valmistella elokuun lopussa, jolloin työmaalle tuotiin sitä varten työlautta. Sillan alle joudutaan rakentamaan telineitä.  

Sillan kunnostuksesta ei juuri synny tavallisesta rakennustyöstä poikkeavaa kovaa melua eikä tärinää. Urakalle ei tarvita melulupaa, sillä urakkaan ei kuulu louhintaa tai paalutusta. Työtä tehdään kahdessa vuorossa arkisin kello 07–22 välisenä aikana. Urakoitsija tiedottaa etukäteen poikkeavista työvaiheista.

Tutustu suunnitelma-aineistoihin

Miksi Lauttasaaren silta peruskorjataan?

Vuonna 1969 valmistunut silta on huonossa kunnossa, ja peruskorjauksessa kunnostetaan ja vahvistetaan sillan rakenteita. Sillalla oleva nostoläppä suljetaan pysyvästi urakan aikana. 50 vuotta vanha silta on peruskorjausiässä

Peruskorjauksen yhteydessä siltaa kehitetään kävelijöille ja pyöräilijöille paremmin sopivaksi. Korjauksen jälkeen sillalla on yhteensä kolme ajokaistaa, yksi Lauttasaaresta keskustaan ja kaksi ajokaistaa keskustasta Lauttasaareen. Sillan pohjois- ja etelälaidoille rakennetaan erilliset jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Vilkasliikenteisempi eteläinen jalkakäytävä toteutetaan neljä metriä leveänä, jolloin sillä on tilaa myös onkijoille.

Korjaus valmistuu loppuvuodesta 2020 tai alkuvuodesta 2021. Työstä aiheutuu liikennehaittaa syyskuulle 2020 asti, jolloin sillan yläosien työt valmistuvat.

Tietoa korjaussuunnitelmista karttapalvelussa

Tiedotteita ja verkkouutisia

Verkkouutinen 2.4.2020 Lauttasaaren sillan työmaa siirtyy uuteen vaiheeseen kesällä

Verkkouutinen 6.9.2019 Lauttasaaren sillan Sillan alapuolisten osien korjaus alkamassa – veneilijät tarkkana

Mediatiedote 5.8.2019 Lauttasaaren sillan korjaus alkaa

Kuva: Lauttasaaren silta tammikuussa 2020, kuvaaja Susa Junnola. 
04.04.2020 18:55