Suoraan sisältöön

Laajasalontien uudistus

Urakan alue kartalla.

Seuraa Laajasalontien uudistumista 

Infotilaisuudet 24.3. ja 25.3.2021

Helsingin kaupunki, urakoitsija Hyvinkään Tieluiska Oy sekä Kruunusillat-raitiotieallianssi järjestivät Laajasalon asukkaille verkkotilaisuuden alkavasta katutyöstä 25.3. kello 17-18. Lisäksi yrittäjille järjestettiin verkkotilaisuus 24.3.

Ohessa voi tutustua tilaisuuksien esitysmateriaaleihin sekä asukkaiden ja yrittäjien esittämiin kysymyksiin vastauksineen.

Esitysdiat (pdf)

Kysymykset ja vastaukset (pdf)

Tietoa hankkeesta

Asukaskirje — jaeltu talouksiin 18.3.2021

Mediatiedote 18.3.2021 Laajasalontiestä puistokatu  katuremontti alkaa

Press meddelandet 18.3.2021 Degerävägen ändras till parkgata  renoveringen inleds

Mistä on kyse Laajasalontien katuremontissa?

Laajasalontie on ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi eli puistokatu. Nykyisen Laajasalontien keskiosa Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä muutetaan puistokaduksi, ja sille rakennetaan tilavaraus raitiotielle. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Keskustan ja Laajasalon välinen Kruunusillat-raitiotie kulkee aikanaan myös tällä katuosuudella.

Suurimmat muutokset tehdään Reposalmentien kohdalla. Reposalmentien silta puretaan ja Laajasalontien pintaa nostetaan nykyistä ylemmäksi, jolloin risteys muuttuu liikennevalo-ohjatuksi tasoliittymäksi.

Katurakentamisen yhteydessä rakennetaan myös kunnallistekniikkaa. Kadun valaistus sekä ja vesihuolto- ja kaukolämpölinjat uusitaan. Lisäksi rakennetaan sähkö- ja teleliikennekaapeleita kasvavia asukasmääriä varten. Katupuut istutetaan vaiheittain katuinfran ja tonttien valmistuessa.

Uudistuksen jälkeen Laajasalontiellä tulee olemaan kaksi ajokaistaa suuntaansa, yksisuuntaiset pyörätiet, jalkakäytävät, puurivejä sekä tilavaraus myöhemmin rakennettavalle raitiotielle. Kadulle tulee myös joukkoliikennepysäkkejä sekä huolto- ja asiointipysäköintitaskuja.

Bulevardin varrelle rakennetaan myös asuntoja noin tuhannelle asukkaalle. Ensimmäiset rakennukset Laajasalontien ja Isosaarentien väliin ovat jo valmistuneet. 

Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2021 ja valmistuu vuonna 2022. Katu tullaan viimeistelemään lopulliseen muotoonsa myöhemmin 2020-luvulla, kun Kruunusillat-raitiotie rakentaa kadulle kiskot ja raitiotiepysäkit.


Tiedote 3.6.2020 Laajasalontien katusuunnitelmat esillä
20.05.2021 13:44