Suoraan sisältöön

Laajasalontie bulevardisointi

Laajasalontie on ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi. Nykyisen Laajasalontien keskiosa Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä muutetaan puistokaduksi, ja sille rakennetaan tilavaraus raitiotielle. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Keskustan ja Laajasalon välinen Kruunusillat-raitiotie kulkee aikanaan myös tällä katuosuudella.

Suurimmat muutokset tehdään Reposalmentien kohdalla. Reposalmentien silta puretaan ja Laajasalontien pintaa nostetaan nykyistä ylemmäksi, jolloin risteys muuttuu liikennevalo-ohjatuksi tasoliittymäksi.

Katurakentamisen yhteydessä rakennetaan myös kunnallistekniikkaa. Kadun valaistus sekä ja vesihuolto- ja kaukolämpölinjat uusitaan. Lisäksi rakennetaan sähkö- ja teleliikennekaapeleita kasvavia asukasmääriä varten. Katupuut istutetaan vaiheittain katuinfran ja tonttien valmistuessa.

Uudistuksen jälkeen Laajasalontiellä tulee olemaan kaksi ajokaistaa suuntaansa, yksisuuntaiset pyörätiet, jalkakäytävät, puurivejä sekä tilavaraus myöhemmin rakennettavalle raitiotielle. Kadulle tulee myös joukkoliikennepysäkkejä sekä huolto- ja asiointipysäköintitaskuja.

Bulevardin varrelle rakennetaan myös asuntoja noin tuhannelle asukkaalle. Ensimmäiset rakennukset Laajasalontien ja Isosaarentien väliin ovat jo valmistuneet. 

Rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2021 ja valmistuu vuonna 2022. Katu tullaan viimeistelemään lopulliseen muotoonsa myöhemmin 2020-luvulla, kun Kruunusillat-raitiotie rakentaa kadulle kiskot ja raitiotiepysäkit.

Arvioitu rakentamisaika: alkuvuosi 2021-2022, lopullinen katu myöhemmin 2020-luvulla

Tiedote 3.6.2020 Laajasalontien katusuunnitelmat esillä
28.10.2020 14:37
[Error Message]