Suoraan sisältöön

Kulosaaren puistotie (Itäbaana)


Kulosaaren puistotie uudistetaan pyöräkaduksi, osaksi Itäbaanaa, joka on pyöräliikenteen pääväylä idän suunnasta keskustaan. Pyöräkadulla pyörät ja autot ajavat samalla ajoradalla. Autot sovittavat nopeutensa pyöräilyyn.  

Kadusta tulee selkeämpi ja turvallisempi kaikille, kun ajoneuvojen nopeuserot pysyvät maltillisina ja pyöräilijöiden turhat kadun ylitykset poistuvat. Myös jalankulkijoiden turvallisuus paranee nykyisestä, kun pyöräilijät ajavat ajoradalla. 

Kadulle rakennetaan korotetut suojatiet Adjutantinpolun ja Ukko-Pekan Portaan kohdalle. Leposaarentien kohdalle tulee korotettu liittymäalue, joka on myös jalankulkijoiden kadunylityspaikka. 

Arvioitu rakentamisaika: syksy 2020- 2021 

Itäbaana 

Itäbaana on osa baanaverkkoa, joka on Helsingin pyöräilyverkoston selkäranka. Itäbaana tulee olemaan lähes kahdeksan kilometriä pitkä, Östersundomiin asti ulottuva pyöräliikenteen pääväylä. Se rakennetaan osissa joko muiden hankkeiden yhteydessä tai erikseen. Lähivuosina se pyritään rakentamaan Itäkeskukseen saakka. Itäbaanaan liittyviä, jo valmistuneita osuuksia on Kulosaaren sillalla ja Gotlanninkadulla Itäkeskuksessa.  

Baanoilla pyörätiet ovat yleensä kaksisuuntaisia, ja niiden tavoiteleveys on neljä metriä. Kadulla baana voi kuitenkin tarkoittaa yksisuuntaisia pyöräteitä tai pyöräkatua, kuten Kulosaaren puistotiellä.
11.06.2020 15:07