Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Toimipiste kartalla

Katujen rakentaminen

Helsingissä rakennetaan vilkkaammin kuin koskaan, joten suuria katutyömaita on eri puolilla kaupunkia. Uudet asuinalueet tarvitsevat katuja ja kunnallistekniikkaa. Vanhoja katuja korjataan ja niiden alla kulkevia putkia ja kaapeleita uusitaan.

Kaupungin kasvaessa liikkuminen lisääntyy, mutta tila liikenteelle säilyy samana. Siksi etenkin kantakaupungin katuja uudistetaan niin, että joukkoliikennevälineillä, kävellen ja pyörällä liikkuminen on sujuvaa. Ne vähentävät ruuhkia.

Tutustu ajankohtaisiin katu- ja infrahankkeisiin kaupunginosittain.

Etelä-Helsinki

Kasin katutyöt - Caloniuksen-, Runebergin- ja Helsinginkatu »

Kalliossa ja Töölössä alkava suuri katutyö ulottuu kolmelle erilliselle alueelle raitiolinja 8:n reitillä.  Katutyön valmistumisen jälkeen raitiovaunu kulkee nopeammin ja pysyy paremmin aikataulussa. Kävelijöiden turvallisuus paranee, sillä suojatiet rakennetaan nykyaikaisiksi. Kaduille tulee yksisuuntaiset pyörätiet. Katuremontin yhteydessä uusitaan maan alla olevat putket ja kaapelit. Rakentamisaika: 11.1.2021– loppuvuosi 2022.

Hietaniemenkatu »

Kadun pohjoispuolen jalkakäytävä ja koivukuja uusitaan. Pyöräliikenne siirtyy ajoradalle, lukuun ottamatta Mechelininkadun risteysaluetta. Arvioitu rakentamisaika: talvikausi 2020–2021. 

Hämeentie »

Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun väli uudistuu jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi. Samalla uusitaan raitiotien kiskot sekä kilometreittäin putkia ja kaapeleita. Sörnäisten metroasemaa kunnostetaan. Arvioitu rakentamisaika: alkuvuosi 2019–2020 loppuvuosi.

Kaisantunneli »

Päärautatieaseman ratapihan ali kulkeva tunneli sujuvoittaa itä-länsi-suunnan pyöräliikennettä ja helpottaa jalankulkua. Arvioitu rakentamisaika: alkuvuosi 2021 – maaliskuu 2023.

Lauttasaaren silta »

Sillan rakenteita kunnostetaan ja vahvistetaan. Samalla siltaa kehitetään kävelijöille ja pyöräilijöille paremmin sopivaksi. Arvioitu rakentamisaika: elokuu 2019 loppuvuosi 2020.

Suomenlinnan reitit ja Piperin puisto »

Ison Mustasaaren reitit peruskorjataan ja Piperin puistoa kunnostetaan. Reittien alla kulkeva maanalainen kunnallistekniikka uusitaan. Arvioitu rakentamisaika: syksy 2020–2023.

Töölönlahden ja Eläintarhanlahden tulvapato ja silta »

Eläintarhanlahden ja Töölönlahden välille rakennettava tulvapato estää Töölönlahden rantojen tulvimisen. Kahta lahtea yhdistävä jalankulun ja pyöräliikenteen silta uusitaan. Arvioitu rakentamisaika: aikaisintaan syksyllä 2021.

Itä- ja Kaakkois-Helsinki

Herttoniemen yritysalue »

Katuja peruskorjataan ja liikennejärjestelyjä parannetaan tulevaa asuinrakentamista varten. Arvioitu rakentamisaika: lokakuu 2020 –

Kulosaaren puistotie (Itäbaana) »

Tulevalla pyöräkadulla pyörät ja autot ajavat samalla ajoradalla. Autot sovittavat nopeutensa pyöräilijöihin. Pyöräkadusta tulee osa Itäbaanaa, pyöräliikenteen pääväylää idästä keskustaan. Arvioitu rakentamisaika: heinäkuu 2020 – huhtikuu 2021.

Laajasalontie »

Ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi. Nykyisen Laajasalontien keskiosa Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä muutetaan puistokaduksi, johon varataan tila raitiotielle. Arvioitu rakentamisaika: alkuvuosi 2021–2022.

Keskinen Helsinki

Ilmalan raitiotie ja Keski-Pasilan kadut »

Raitiotie saa jatkoa Pasilankadulta Ilmalantorille. Samalla uusitaan Pasilan- ja Radiokadun kunnallistekniikkaa. Veturitietä levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Kadulle tulee lisää ajokaistoja sekä jalankulku- ja pyörätiekaistat molemmille reunoille. Junaradan ylittävä silta uusitaan. Myös Ratapihakortteleiden katujen rakentaminen alkaa. Arvioitu rakentamisaika: kesä 2020 – kesä 2023.

Koskelan sairaala-alueen kadut »

Entisellä sairaala-alueella valmistellaan asuntojen rakentamista rakentamalla uusia katuja ja uudistamalla kunnallistekniikka. Arvoitu rakentamisaika: 2019–2021.

Länsi-Helsinki

Munkkiniemen alue »

Katu- ja puistohankkeita vuonna 2020: Lapinmäentien peruskorjaus, Vihdintien päällysteen uusiminen, Huopalahdentien ja Niemenmäenpuiston työt sekä Ramsaynrannan katutyöt. Arvioitu rakentamisaika: huhtikuu 2020 loppusyksy 2020.

Pohjois- ja Koillis-Helsinki

Mäkitorpantie-Siltavoudintie »

Mäkitorpantien ja Siltavuodintien kävely- ja pyöräreittejä muutetaan entistä turvallisemmiksi. Kaduille rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet, ja kävelytie erotetaan selkeästi noppakivellä pyörätiestä. Korotettuja suojateitä tehdään lisää ja bussipysäkkejä muutetaan entistä turvallisemmaksi. Arvioitu rakentamisaika: 2019 – syksy 2020.

Pirkkolan, Maunulan ja Patolan johtosiirrot »

Kunnallisteknisiä putkia ja johtoja siirretään asuntorakentamisen alta. Arvioitu rakentamisaika: helmikuu 2019 – loppuvuosi 2020.

Takalantie »

Puistolan Takalantien katurakenteet uusitaan, ja kadulle rakennetaan uusi vesihuolto, kaukolämpö ja kaapeliputkitukset sekä katuvalaistus.  Arvioitu rakentamisaika: lokakuu 2019 – loppuvuosi 2021.

Koko kaupunki

Raide-Jokeri »

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri on Helsingin ja Espoon yhteinen hanke.

Katu- ja infrahankkeet kartalla 

Avaa katu- ja infrahankkeiden karttanäkymä suurempana Helsingin karttapalvelussa »

Katso karttapalvelusta myös pienet kaivutyöt ja tapahtumat kartalla »

Katutyöt kuntoon

Helsinki on käynnistänyt projektin katutöiden aiheuttamien haittojen vähentämiseksi. Tavoitteena on toteuttaa katutöitä entistä sujuvammin ja nopeammin. Lue lisää Katutyöt kuntoon -sivustolta. 

Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/katurakentaminen12.01.2021 14:10