Suoraan sisältöön

Hietaniemenkatu


Hietaniemenkadun korjaus alkaa syksyllä

Hietaniemenkadun korjaus Etu-Töölössä alkaa ensi syksynä. Rakennussuunnittelu on vielä käynnissä, eikä tarkkaa korjausten aikataulua saada ennen kuin suunnitelmat valmistuvat.

Korjaustyöt jatkuvat joka tapauksessa syksystä ensi vuoden puolelle. Kadun korjauksen lisäksi samassa yhteydessä korjataan vesihuoltolinjoja.

Maanrakennustyössä joudutaan louhimaan. Työt on tarkoitus ajoittaa päiväsaikaan, jotta työmaalta kantautuvat äänet häiritsisivät mahdollisimman vähän.

Liikenteeseen on tulossa poikkeusjärjestelyjä, mutta niistä tiedotetaan tarkemmin, kun urakka syksyllä alkaa.

Uusi laatoitus ja pyörätien reitti

Hietaniemenkadun eteläpuolen jalkakäytävä ja pyörätie sekä puuistutukset uusittiin noin 15 vuotta sitten. Puut ovat kasvaneet sen jälkeen hyvin.

Sen sijaan pohjoispuolen jalkakäytävän klinkkerilaatoitus sekä välikaistan noppakivetys ja koivut ovat erittäin huonossa kunnossa. Lisäksi linja-autopysäkit sijaitsevat jäsentymättömästi, niistä yksi risteysalueella.

Pysäköinti kadun varrella säilyy korjauksen jälkeenkin, mutta pyörätieosuuteen tulee muutoksia. Pohjoispuolen pyöräreitti siirtyy korjauksessa ajoradalle. Mechelininkadun risteysalueella pyörille tulee oma kaistansa.

Pohjoispuolen jalkakäytävän huonokuntoinen klinkkerilaatta korvataan vastaavalla keltasävyisellä pinnoitteella. Välikaistalle tulee sekavärinen luonnonkivetys ja reunatueksi punaista luonnonkiveä. Linja-autopysäkeille tulee musta kivetys.

Korjauksen jälkeen Hietanimenkadun ilme yhtenäistyy. Pohjoispuolen huonokuntoiset puut kaadetaan ja tilalle istutetaan uudet. Samalla puiden määrää lisätään.

Kadun itäpään kulmaukseen tulee uudet pensas- ja perennaistutukset.

Korjausten yhteydessä myös kadun valaistus uusitaan.

Arvioitu rakentamisaika: syksy 2020-202129.04.2020 17:20