Suoraan sisältöön

Hietaniemenkatu


Hietaniemenkadun peruskorjaus alkaa helmikuussa 2021

Hietaniemenkadun korjaus Etu-Töölössä alkaa 15. helmikuuta 2021.   

Katu korjataan Mechelininkadun ja Hiekkarannantien väliseltä osuudelta. Korjauksen lisäksi samassa yhteydessä uusitaan hulevesilinja ja tehdään putkituksia teleoperaattoreille. Katuvalaistustakin uusitaan.

Maanrakentaminen edellyttää louhintaa. Työtä tehdään pääosin arkisin kello 7-18 välillä, jotta työmaalta kantautuvat äänet häiritsisivät mahdollisimman vähän. Kadun läheisyydessä sijaitsevat Hietaniemen hautausmaa ja sen tilaisuudet huomioidaan töiden suunnittelussa. 

Liikenteeseen tulee poikkeusjärjestelyjä, joista viestitään koko urakan ajan. Kadun pysäköintipaikoista on vähintään puolet koko ajan käytössä.  

Uusi laatoitus ja pyöräilyn järjestelyt

Hietaniemenkadun eteläpuolen jalkakäytävä ja pyörätie sekä puuistutukset uusittiin aiemmin. Puut ovat kasvaneet sen jälkeen hyvin.

Sen sijaan pohjoispuolen jalkakäytävän klinkkerilaatoitus, välikaistan noppakivetys ja koivut ovat erittäin huonossa kunnossa. Lisäksi linja-autopysäkit ovat sijoiteltu hieman huonosti, etenkin kun yksi niistä on risteysalueella.

Pyöräilyn järjestelyt muuttuvat hieman. Hietaniemenkadun eteläisellä reunalla on nykyisin yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie ja pohjoispuolella jalkakäytävä. Korjauksen myötä pohjoispuolen pyöräreitti siirtyy ajoradalle. Mechelininkadun risteysalueella pyörille tulee omat kaistansa.

Pohjoispuolen jalkakäytävän klinkkerilaatta korvataan vastaavalla keltasävyisellä maatiilellä. Välikaistalle tulee sekavärinen luonnonkivetys ja reunatueksi punaista luonnonkiveä. Linja-autopysäkeille tulee musta kivetys.

Korjauksen jälkeen Hietanimenkadun ilme yhtenäistyy. Pohjoispuolen huonokuntoiset puut korvataan uusilla. Samalla puiden määrää lisätään.

Kadun itäpään kulmaukseen tulee uudet pensas- ja perennaistutukset.

Arvioitu rakentamisaika: Helmikuu 2021-toukokuu 2022.03.03.2021 10:01