Suoraan sisältöön

Minne lumi viedään? – Lumenvastaanottopaikat

Helsingin kaupunki kuljettaa aurattua lunta seitsemälle maalla sijaitsevalle lumenvastaanottopaikalle ja yhdelle merivastaanottopaikalle.

Lisäksi lunta kasataan tarpeen tullen myös ympäri kaupunkia tilapäisille lumenkasauspaikoille aukioille, toreille ja puistojen laitoihin. Nämä tilapäiset paikat ovat vain kaupungin urakoitsijoiden käytössä.

Miksi lunta ei vain jätetä paikoilleen?

Lumi aurataan kadun reunaan ja niillä alueilla, joilla kadulla on lumivalleille tilaa, lumi saa jäädä paikoilleen. Kun nämä lumitilat alkavat täyttyä ja on ennustettu lumisateita, lumivalleja kuljetetaan virallisille lumen vastaanottopaikoille.

Tiheästi rakennetuilla alueilla ei kadulla yleensä ole tilaa lumivalleille ja lumen varastoimiselle. Tällaisilta alueilta lumi täytyy kuljettaa pois.

Lumivalleja ja lumikasoja ei voida jättää sellaisille alueille, joissa ne aiheuttavat vaaraa. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi suojateiden kohdat, sillankaiteiden vierustat sekä liittymien ja risteysten näkemäalueet

Lumenvastaanottopaikat

Näihin paikkoihin voivat kaupungin urakoitsijoiden lisäksi tuoda lunta myös muut huoltoyhtiöt. Huoltoyhtiöiden tulee rekisteröityä paikkojen käyttäjäksi täältä.

Lumen tuonti vastaanottopaikoille on maksullista (20,00 € /kuorma + alv 24%). Lumen vieminen muille kaupungin omistamille alueille kuin virallisille vastaanottopaikoille on kielletty. Tuotavan lumen tulee olla puhdasta ja jätteetöntä.

Lumenvastaanottopaikat avataan käyttöön, kun lumenkuljetuksen tarve katualueilta talvella alkaa. Vastaanottopaikkoja voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti huoltotöiden ajaksiPuolesta tunnista kahteen tuntiin kestävien huoltotöiden aikana raivataan vastaanottopaikkojen ajoväylä ja tehdään tilaa uusille lumikuormille.

Hernesaari  

Sijainti: Hernesaaren eteläkärki
Avoinna: 24h/vrk

Herttoniemi

Sijainti: Fastholmaan johtavan tien eteläpuoli, ajo Majavatieltä
Avoinna: ma–pe 6.30–22.30, la 6.30–14.30

Kyläsaari

Sijainti: Kyläsaarenkatu 8
Avoinna: ma–ke 6.30–22.30, to–pe 6.30–20.30, la 6.30–14.30

Malmi 

Sijainti: Ajo Tattariharjuntieltä Malmin lentoaseman liittymästä. 
Suljettu, täynnä.

Maununneva

Sijainti: Ajo Kaarelanvierrolta 
Avoinna: ma–pe 6.30–22.30, la 6.30–20, su 7.00–20 (huoltotauko klo 10–11)

Oulunkylä (Patola) 

Sijainti: Ajo Risupadontieltä
Avoinna: ma–pe 6.30–21, la 6.30–20, su 7.00–20 (huoltotauko klo 11–12)

Viikki

Sijainti: Viikintie 33
Avoinna: 24h/vrk

Vuosaari

Sijainti: Ajo Satamakaarelta
Suljettu, täynnä.

Lisätiedot:

Kartta
Käyttöehdot
Uusi rekisteröitymissivu (7.11. alkaen)

Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/lumenvastaanotto.06.12.2019 00:51