Suoraan sisältöön

Katujen kevätpesu

Katupölypitoisuudet kohoavat korkeiksi lähes joka kevät.

Pölyn torjumiseksi kaupunki kerää talven hiekoitussepelit kaupungin kaduilta, pyöräteiltä ja jalkakäytäviltä. Siivottavaa on noin 2000 kilometriä. Katujen kevätpesun alkamisajankohta riippuu säistä. Katujen tehokas puhdistus onnistuu vasta, kun lumi ja jää ovat sulaneet pois katujen reunoilta.

Kantakaupungin jalkakäytävät kiinteistöjen vastuulla

Jalkakäytävien puhdistaminen on valtaosassa kantakaupunkia kiinteistöjen vastuulla, mutta niin sanotulla kokonaisvastuuhoitoalueella tehtävä on kaupungin vastuulla. Katso kartta em. alueiden rajoista.

Pölyn torjunta vaatii  kadun pesemistä, joka kuuluu kantakaupungissa kiinteistöille. Pesu on syytä tehdä päivittäin erityisesti vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla niin kauan kuin kadut pölyävät. Pesu ei kuitenkaan saa aiheuttaa liukkautta.

Kiinteistöt voivat lakaista hiekoitussepelin jalkakäytävältä ajoradan reunaan – mutta ei raitiovaunukiskoille – josta kaupunki siivoaa sen pois ajoradan puhdistuksen yhteydessä. Siivotulle ajoradalle ei hiekkaa pidä enää lakaista.

Katso siivousaikataulut  ja siirrä autosi pois tieltä

Kun kaupungin ei tarvitse siirtää pysäköityjä autoja pois katusiivouksen alta, työ nopeutuu merkittävästi.  Katujen puhdistusaikatauluista saa tietoa kaduilla olevien kylttien lisäksi netistä, tekstiviesteillä ja mobiilisovelluksen kautta. Tavoitteena on, että palvelun avulla autonomistajat tietävät milloin on tarpeen siirtää oma ajokki pois puhdistuksen tieltä. 

Tekstiviestien, verkkosivujen ja mobiilisovelluksen lisäksi puhdistuksesta kertovat ensisijaisesti kaduilla olevat siirtokehotuskyltit. Jos auto on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään auton omistajalta. 06.12.2019 00:52