Suoraan sisältöön

Lauttaliikenne

Noin tusina Helsingin saarta on kesäkaudella säännöllisen lauttaliikenteen piirissä. Vain Suomenlinnan ympärivuotinen lauttaliikenne kuuluu Helsingin seudun liikenne (HSL) -kuntayhtymän järjestämään pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen.

Vesireittiliikenteen Helsingin muille saarille järjestävät useat eri liikennöitsijät ja sen takia lauttojen reitit, aikataulut ja matkalippujen hinnat vaihtelevat liikennöitsijän mukaan.

Suomenlinnan lauttaliikenne

Suomenlinnaan pääsee lautalla Kauppatorilta tai Katajanokalta. Lauttojen aikataulut saa HSL:n verkkosivujen lisäksi liikenneneuvonnasta puh. 09 4766 4000, ma-pe 7-19, la-su 9-17.

Suomenlinnan lauttaliikenteessä käyvät kaikki HSL:n matkaliput. Halvimmillaan Suomenlinnaan pääsee Helsingin sisäisen liikenteen kertalipulla. Kauppatorilla ja Katajanokalla on lippuautomaatti laiturialueella. Kertalippuja myydään lippuautomaattien lisäksi busseissa, raitiovaunuissa ja lähijunissa. Lippujen hinnoista ja kelpoisuudesta eri liikennevälineisiin saa tietoa HSL:n verkkosivuilta.

Tarvittaessa Suomenlinnan lautalta kannattaa varata ajoissa autopaikka. Tilaa on lautasta riippuen 1-2 autolle. Lisätietoja autopaikan varaamisesta.

Suomenlinnaan liikennöi myös FRS Finland, jonka lauttaliikenteessä eivät kelpaa HSL:n matkaliput. Tietoa FRS Finlandin lauttaliikenteestä saa yhtiön verkkosivuilta ja neuvonnasta puh. 0102023780.

Katso liikenneyhteydet Kauppatorin laiturille tai Katajanokan huoltolaiturille Reittioppaasta.

Suomenlinnan Liikenne Oy on Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö. Vuonna 2021 Suomenlinnan lautoilla tehtiin 1,3 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 19 538 ajoneuvoa. 09.09.2022 10:54