Suoraan sisältöön

Palvelut päivähoidolle ja kouluille

Harakan luontokeskuksen palvelut päivähoidolle ja kouluille

Päivähoidon luontopäivät

Kaivopuiston edustan saaressa sijaitseva Harakan luontokeskus järjestää neljän tunnin mittaisia maksuttomia saariseikkailupäiviä helsinkiläisille päiväkotiryhmille touko-syyskuussa. Seikkailun aiheena on saaristoluonto ja Itämeri. Ilmoittautumiset seikkailuun alkavat 11.4. Maksullisia retkiä myös tilauksesta. Ilmoittaudu saariseikkailuun! (pdf)

Harakan luontokoulu

Luontokoulupäivät ovat suunnattu Helsingin kouluille. Luontokoulupäiviin haetaan täyttämällä hakemuslomake. Venematka on maksullinen, muuten opetus on luokille maksutonta. Hakuaika jatkuu maaliskuun loppuun.

- Luonnontutkimuspäivät on suunnattu Helsingin peruskoulujen 4.-7. -luokkalaisille. Luokat tutkivat luontokoulupäivän aikana saaristoluontoa ja Itämerta. Päivä voidaan toteuttaa kokopäiväisesti luontoa tutkien tai tarkempaan ilmiöteemaan perehtyen. Tutkimuspäivän aikana oppilaat liikkuvat saarella maastotöitä ja luontohavaintoja tehden. Puoliltapäivin syödään eväslounas. Iltapäivällä löydöksiä tutkitaan sisätiloissa tarkemmin ja päivän päätteeksi havainnot ja kokemukset kootaan yhteen. Opettaja voi valita luokalleen myös päivän kulkua ohjaavan pääteeman, joko Saaristo ennen ja nyt tai Minun Itämereni.  Linkki luonnontutkimuspäivän hakemukseen

- Ympäristöntutkimuspäivät (lukio + 7-9 lk):
Haluatko kokea luokkasi kanssa, mitä öljyonnettomuus oikeasti tarkoittaa - saada tietoa Itämerestä ja ilman laadusta tai tutustua maaperän tilaan? Ympäristöntutkimuspäivät on suunnattu yläkoulun 7-9.-luokkalaisille ja lukiolaisille. Päivät kestävät 2–7 tuntia ja räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Valittavana viisi eri vaihtoehtoa: vesi, muovit luonnonvesissä, Itämeren uhat, maaperä ja ilmanlaatu. Jatkuva haku. Linkki ympäristöntutkimuspäivän hakemukseen

Pääkaupunkiseudun Itämerihaastekoulujen verkosto

Ota haaste vastaan! Itämeri tarvitsee juuri sinun koulusi ottamaan selvää, mikä on Itämeren tila ja mitä koulunne voi tehdä meren hyväksi. Lisätietoja Asta Ekman, puh. 09 310 31577, sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi.

Koulujen ympäristöryhmien koulutus

Harakan luontokeskus järjestää koulujen ympäristöryhmille ilmasto- ja energia-aiheisia koulutuspäiviä. Lisätiedot: Kaisa Pajanen, puh (09) 310 31521, etunimi.sukunimi@hel.fi.

Kummikoulut

Kummikoulut ovat Helsingin suurimpien luonnonsuojelualueiden kummeja ja seuraavat luontokeitaansa kehitystä ja luonnontapahtumia. Vaikka hanke aloitettiin yli 15 vuotta sitten, kummeja tarvitaan edelleen - uusia pieniä luonnon helmiä on suojeltu melko hiljattain. Koulujen pääasiassa omaehtoinen retkeily kummialueellaan vaalii lähikäyttäjien luontosuhdetta. 

Tilausretket

Varaa ryhmällesi elämyksellinen opastettu retki Harakkaan. Voitte varata oppaan saariseikkailuun, energiapolulle tai luontoretkelle. Helsingin ympäristöpalvelut välittää oppaiden yhteystietoja ja voitte oppaan kanssa sopia retken ajankohdasta ja painotuksista.  Lisätietoja Margit Jensen, puh. 09 310 31535 tai Harakan Luontokeskus, puh. 09 310 32028 (touko-syyskuu).

Omatoimiretket

Harakan saareen on mahdollisuus tulla omatoimisille retkille. Kaikki luontokeskuksen näyttelytilat ja akvaariot ovat ryhmien käytössä. Saarta kiertää kesä- ja talviluontopolku, joka on merkitty luontopolkukyltein ja infotauluin. 

Linnustonsuojelualueen reunalla on lintujentarkkailupaikka, jossa on kuvasto saarella pesivistä linnuista. Saarella on myös energiapolku, joka esittelee pienimuotoisia uusiutuvan energian laitteita.

Toivomme ryhmien ottavan yhteyttä ennen retkeä, puh. 09 310 32028, 09 310 31535. JAA
06.12.2019 06:28

Koulumetsähanke

Hanke edistää lasten ulkona oppimista.

Vihreä Lippu

Vihreä Lippu on koulujen ja päiväkotien kansainvälinen ympäristökasvatusohjelma.

Kouluille lainattavat näyttelyt

Ympäristökoulu Polku tarjoaa lainattaviksi kestävään kulutukseen liittyviä näyttelyitä.