Suoraan sisältöön

Luontokeskukset ja -koulut

Luontokeskukset

Harakan luontokeskus

Luontokeskus sijaitsee Harakan saaressa Kaivopuiston edustalla. Keskus on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuuhun. Yhteysvene kulkee saarelle puolen tunnin välein.

Luontokeskus esittelee saaristoluontoa, Itämerta sekä pienimuotoisia uusiutuvan energian laitteita. Saaren kasvilajisto ja linnuston monimuotoisuus ovat vertaansa vailla Helsingin saaristossa. Saarta kiertää luontopolku.

Luontokeskus järjestää retkiä, tapahtumia ja näyttelyjä. Suomenlahden lajeja on esillä akvaariotalossa.

Päivähoidolle tarjotaan saariseikkailupäiviä ja kouluille luontokoulupäiviä. Koulutusta kasvattajille.

Suomen luontokeskus Haltia

Luontokeskus Haltia sijaitsee Nuuksion kansallispuiston kupeessa Pohjois-Espoossa. Haltian näyttelyissä on koko Suomen luonto tuntureilta ulkosaaristoon. Luontoiltoja, opastettuja retkiä ja näyttelyitä. Ulkona odottavat Nuuksion järviylängön ihmeet.

Koululaisille luontokoulupäiviä, näyttelyopastuksia ja kesäleirejä.

Luontokeskus Haltia

Luontokoulut

Korkeasaaren luontokoulu Arkki

Luontokoulu Arkki tarjoaa elämyksellistä opetusta luontokoulupäivissä ja tapahtumissa Korkeasaaressa. Teemoja ovat luonnon monimuotoisuus, uhanalaisten lajien suojelu, eläinten käyttäytyminen. Kesällä luontokoulussa järjestetään kesäleirejä alakouluikäisille. Kursseja kasvattajille.

Kierrätyskeskuksen luontokoulu Polku

Kalasatamassa sijaitseva Ympäristökoulu Polku tarjoaa innostavia opetustuokioita lapsille, monipuolisia kursseja ja ympäristökasvatusmateriaaleja kasvattajille. Keskeisimmät teemat ovat kestävä kulutus ja ympäristövastuulliseksi, aktiiviseksi kansalaiseksi kasvaminen

Meriharjun luontotalo

Meriharjun luontotalo on erikoistunut luonto- ja ympäristöasioihin. Luontotalo sijaitsee Vuosaaren Uutelassa kallioisen mäntymetsän keskellä lähellä merta. Luontokouluohjelmia tarjotaan helsinkiläisille ala- ja yläkoulujen oppilaille. Taloa vuokrataan järjestöjen ja ryhmien käyttöön.

Meriharjun luontotalo

Naturskola Uttern

Siuntiossa sijaitseva Natur och Miljön ylläpitämä luontokoulu tarjoaa ruotsinkielistä ympäristökasvatuskoulutusta sekä helsinkiläiskouluille ruotsinkielisiä luontokoulupäiviä.

Luontokoulujen tarjoamat mahdollisuudet opiskelijoille

Luontokoulut tarjoavat mahdollisuuden opetuksen seuraamiseen, vierailukäyntiin, ryhmän ohjaamisen, opetusmateriaalien suunnitteluun ja soveltavan harjoittelun suorittamiseen. 29.01.2021 15:34