Suoraan sisältöön

Ympäristöraportointi

Helsingin kaupunki julkaisee vuosittain ympäristöraportin. Ympäristöraportissa kuvataan kaupungin ympäristötavoitteiden toteutuminen ja toiminnan vaikutuksia ympäristöön.

Ympäristöraporttia täydentää lisäksi kaupungin tytäryhteisöjen ympäristötyöstä erikseen laadittu Helsingin kaupungin tytäryhteisöjen ympäristöraportti 2021 (PDF-tiedosto)

Helsingin kaupunki on avannut kaupungin ympäristöraportin datan avoimeksi vuodesta 2014 lähtien. Avattavat tiedot sisältävät toimialoilta ja liikelaitoksista kerätyt sanalliset tiedot sekä ympäristötilipitoon kuuluvat talousluvut. Jatkossa vuosittain kerättävät tiedot avataan aina seuraavan vuoden kesäkuussa. Tiedot löytyvät osoitteista https://www.hri.fi/fi/dataset/helsingin-kaupungin-ymparistoraportti ja https://www.hri.fi/fi/dataset/helsingin-kaupungin-ymparistotilinpito.

Ympäristöraportin kansikuva, kuvassa Helsingin kaupunkinäkymää. Kuvaaja Omar El Mrabt.

Kuutoskaupunkien yhteistyö 

Ympäristöraportointia ja ympäristöindikaattoreita kehitetään myös Suomen kuuden suurimman kaupungin (Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Tampere, Oulu) yhteistyönä. Kuutoskaupungit ovat lisäksi tehneet yhteisiä indikaattori- ja ympäristöasennevertailuja kaupunkien kesken.Tämän sivun lyhytosoite on
hel.fi/ymparistoraportti.29.06.2022 19:25