Suoraan sisältöön

Vesiensuojelu

Vesiensuojelun ohjelmat

Helsingin ja Turun kaupungit sitoutuivat vuonna 2007 konkreettisiin vapaaehtoisiin toimiin Itämeren hyväksi ja Itämeri nostettiin kaupunkien strategiatyöhön; syntyi Itämerihaaste. Yhteisessä toimenpideohjelmassa oli yhdeksän teeman alla 37 toimenpidettä, joita toteutti kymmenkunta virastoa ja hallintokuntaa molemmista kaupungeista.

Kaupunkien omien toimenpiteiden lisäksi myös muut toimijat haastettiin mukaan. Vuosien 2007–2013 aikana noin 200 organisaatiota Suomesta ja muista Itämeren maista; kuntia, yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja yliopistoja, alueellisia toimijoita ja valtion laitoksia, otti Itämerihaasteen vastaan.

Helsingin ja Turun Itämeri-toimenpideohjelma päivitettiin vuonna 2013, ja 25.11.2013 Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ohjelman toimintakaudelle 2014–2018. Uudessa ohjelmassa sitoudutaan yli 70 toimenpiteellä tukemaan seuraavien päämäärien saavuttamista: kirkkaat rannikkovedet, hyvinvoiva meriluonto, puhdas ja turvallinen vesiliikenne, suunnitelmallinen vesialueiden käyttö sekä aktiivinen Itämeri-kansalaisuus.

Hulevesien hallinnan ja pienvesien suojelun keinoja on määritelty hulevesistrategiassa ja -ohjelmassa sekä pienvesiohjelmassa.JAA
18.10.2018 15:49

Kiinteistökohtainen jätevesien käsittely

Kiinteistökohtaisen jätevesien käsittelyn sääntely muuttui huhtikuussa 2017.

Lue lisää