Sopimusten uusimisen aikataulu

Joulukuu 2016

Ensimmäinen yhteydenottokirje lähetetään vuokralaisille, joiden maanvuokrasopimus päättyy 1.1.2020. Nämä tontit sijaitsevat Toukolassa, Kumpulassa, Käpylässä, Koskelassa, Oulunkylässä ja Pitäjänmäessä.

Alkuvuosi 2017

Ensimmäinen yhteydenottokirje lähetetään vuokralaisille, joiden maanvuokrasopimus päättyy 31.12.2020 tai 1.1.2021. Nämä tontit sijaitsevat Kampissa, Etu- ja Taka-Töölössä, Ruskeasuolla, Hermannissa, Vallilassa, Haagassa, Munkkiniemissä, Kaarelassa, Tapaninkylässä, Suurmetsässä, Herttoniemessä, Vartiokylässä ja Mellunkylässä.

Ensimmäisessä yhteydenottokirjeessä kerrotaan maanvuokran määräytymisestä ja annetaan ensimmäinen alustava arvio uuden maanvuokran vaikutuksesta asumiskustannuksiin. Lisäksi kirjeessä kerrotaan vuokrausehdoista ja maanvuokrasopimusten uusimisen prosessista.

Loppuvuosi 2017

Vuokralaisille lähetetään tarkennetun arvion tonttikohtaisesta maanvuokrasta sisältävä kirje. Samalla vuokralaisille varataan tilaisuus kirjallisten mielipiteiden esittämiseen.

Vuokralaisille on lähtenyt kirje 29.12.2017, joka sisältää muun muassa tarkennetun arvion uudesta tonttikohtaisesta maanvuokrasta. Poikkeuksena Herttoniemen, Vartiokylän ja Mellunkylän vuokralaiset, joille kirjeet lähetetään arviolta tammikuun puolessa välissä. Pahoittelemme viivästystä.

Alkuvuosi 2018

Kaupunki järjestää aluekohtaiset asukastilaisuudet, joissa mm. tiedotetaan sopimusten uusimisesta ja tarjotaan vuokralaisille mahdollisuus mielipiteiden ja kysymysten esittämiseen.

Kevät 2018

Kaupunginvaltuusto päättää tonttien vuokrausperusteista.

Syksy 2018–2020 alkusyksy

Päätökset yksittäisten vuokrasopimusten uusimisesta ja uusien vuokrasopimusten allekirjoittaminen.

Tavoitteena on, että 1.1.2020 päättyvien yksittäisten maanvuokrasopimusten uusimisesta päätettäisiin ja uudet vuokrasopimukset allekirjoitettaisiin vuosien 2018 ja 2019 aikana ja vuoden 2020 lopussa ja vuonna 2021 päättyvien maanvuokrasopimusten osalta viimeistään alkusyksyn 2020 aikana.

Myös vuokralaisten toimittamiin mielipiteisiin vastataan yksittäisten sopimusten uusimisen yhteydessä.

06.12.2019 05:14