Suoraan sisältöön

Teollisuustontit

Vapaat teollisuustontit kartalla

Haluatko saada sähköpostitse tiedon käynnissä olevista teollisuustonttien hauista? Tilaa tonttivahti

  • Seuraavien teollisuustonttien haku on päättymässä:

Ei hakua käynnissä.


Määräaikaan mennessä haettavat tontit vuokrataan suoraan käyttäjälle yritystoimintansa harjoittamista varten. Tontteja ei vuokrata varastoksi.

Hakemukset tulee toimittaa sähköpostitse määräaikaan mennessä osoitteeseen henna.vennonen(at)hel.fi

Ennen päätöstä hakija voidaan kutsua haastatteluun.

Tontteja haetaan kirjallisella hakemuksella, josta ilmenee hakijan toimiala, yrityskuvaus ja yhteystiedot sekä tieto, ja mitä tonttia haetaan. Hakijan valinta tapahtuu kaupungin tontinluovutuslinjausten mukaisesti. Valintaan vaikuttaa muun muassa tontille sijoittuvan yrityksen toimiala, työntekijämäärä, yrityksen liikevaihto, tontille rakennettavan rakennuksen laajuus, tilajakauma sekä rakentamisaikataulu. Linkki tontinluovutuslinjauksiin >>

  • Jatkuvassa haussa olevia vapaita teollisuustontteja löytyy seuraavista kaupunginosista:

Kivikko, Ormuspelto, Suutarila ja Tapanila 

Vapaat tontit löytyvät osoitteesta kartta.hel.fi 

Jos tontit eivät ole kartalla näkyvissä, valitse kartan vasemmassa reunassa olevasta valikosta: Kiinteistöt, määräalat ja rakennukset -> Vapaat tontit -> Yritystontit-> Teollisuus- ja varastotontit, ja zoomaa karttaa pienemmäksi.

Mikäli olet kiinnostunut vapaana olevasta teollisuustontista, ilmoita siitä henna.vennonen(at)hel.fi. Laita ilmoitukseen tontille sijoittuvan yrityksen toimiala, työntekijämäärä, yrityksen liikevaihto, ja alustava tontille rakennettavan rakennuksen laajuus, tilajakauma sekä rakentamisaikataulu.

Mikäli ilmoituksen ja mahdollisten jatkoneuvottelujen jälkeen tontin vuokraamiselle on edellytykset, kaupunki laittaa tontin tontinluovutuslinjausten mukaisesti pääsääntöisesti julkiseen määräaikaiseen hakuun, joka yleensä on noin kuukausi, ja pyytää mahdollisia muita kiinnostuneita jättämään hakemuksen tontista (ks. edellä määräaikainen haku).  Suoravalinta on mahdollista vain poikkeustapauksessa.

Tontin vuokralaisen valinta tapahtuu kaupungin tontinluovutuslinjausten mukaisesti. Valintaan vaikuttaa muun muassa tontille sijoittuvan yrityksen toimiala, työntekijämäärä, yrityksen liikevaihto, tontille rakennettavan rakennuksen laajuus, tilajakauma sekä rakentamisaikataulu. Linkki tontinluovutuslinjauksiin >>

Lisätietoja

Tontinluovutuslinjausten soveltamisohje (pdf)
11.05.2022 14:57