Suoraan sisältöön

Tonttihaut ja -kilpailut

Helsingin kaupunki luovuttaa asuntotontteja pääasiassa yleisten tonttihakujen kautta. Osa tonteista luovutetaan erikseen järjestettävillä laatu- tai hintakilpailuilla. 

Mikäli tonteille ei ole tonttihaussa tai -kilpailussa löytynyt toteuttajaa, ne siirretään jatkuvaan tonttihakuun, jossa ne ovat kaikkien kiinnostuneiden haettavissa.

Asuntotonttien luovutuksen menettelytapoja:

  • Yleinen asuntotonttihaku (noin kerran vuodessa)
  • Ilmoittautumismenettelyt (noin kerran vuodessa)
  • Yleinen omakotitalotonttihaku (noin kahden vuoden välein)
  • Jatkuva tonttihaku (koko ajan vireillä)
  • Ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyt (vuosittain 23 kertaa)
  • Hinta- ja laatukilpailut (vuosittain 15 kertaa)

Tulevat tonttihaut ja -kilpailut

Kaupungilla on varattuna suuri määrä tontteja eri puolilta kaupunkia erilaisiin tonttihakuihin ja -kilpailuihin, joita järjestään lähivuosien aikana. Lue lisää >>

Vireillä olevat tonttihaut ja -kilpailut löytyvät alta:  JAA
06.12.2019 05:05

Herttoniemen metrokeskus

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala järjestää yhdessä Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen kanssa tarjouskilpailun, jonka tarkoituksena on valita toteuttaja kokonaisuudelle, joka käsittää Herttoniemen metroaseman peruskorjauksen sekä uuden bussiterminaalin, metroaseman lippuhallin ja metrokortteliin suunnitellun uudisrakentamisen toteuttamisen.

Kuninkaantammen kynnysrahakilpailu

Helsingin kaupunki järjestää kynnysrahakilpailun Kuninkaantammen keskustassa sijaitsevan tontin A 33390/1 vuokraamiseksi. Kilpailun ratkaisuperusteena on kertasuorituksena maksettava maanvuokran lisäosuus.

Vasikkasaaren kehittämiseen haetaan kumppaneita

Helsingin kaupunki hakee kumppaneita Vasikkasaaren kehittämiseksi matkailupalveluita varten. Tavoitteena on saada saarelle ainakin majoitus-, ravintola- ja venesatamapalveluja.

Yleinen asuntotonttien varauskierros 2019

Helsingin kaupunki etsii toteuttajia asuntotonteille. Haettavina olevat tontit on tarkoitettu pääosin rivi- ja kerrostalomaiseen asuntorakentamiseen. Tonttien yhteenlaskettu rakennusoikeus on noin 74 000 k-m². Hakuaika on päättynyt.