Päiväkodit ja koulut - tilahankkeita 2019

Paviljongit kartalla.

Ennätyksellinen paviljonkirakennusten tarve vuonna 2019

Paraikaa on meneillään Helsingin tähän mennessä vilkkain päiväkoti-, leikkipuisto- ja koulupaviljonkien rakentamisvuosi. Valtaosa paviljongeista rakennetaan väistötiloiksi, mutta osa niistä tulee olemaan uusia päiväkoteja. Useimmat paviljongit tarvitaan nopeasti käyttöön elokuussa 2019. Uusia tarpeita voi syntyä nopeastikin vuoden aikana.

Paviljonkien suuri tarve johtuu siitä, että tänä vuonna on meneillään useita päiväkotien ja koulujen peruskorjauksia, laajennustöitä ja purkavia korjaustöitä. Lisäksi väestönkasvusta johtuen tarvitaan uusia koulu- ja päiväkotipaikkoja. Varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten osuuden odotetaan myös kasvavan, mikä lisää tilatarpeita. Pelkästään uusia päiväkotipaikkoja pitäisi saada 1600.

Jotta rakentaminen onnistuisi aikataulussa, kaupungin täytyy edistää hankkeita tavanomaista nopeammalla ennakoivalla prosessilla. Rakentamista ennen tehtäviä valmistelevia töitä käynnistetään mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun kunkin paviljongin sijoituspaikka on varmistunut. Paviljongeille on etsitty sijainteja, jotka mahdollisimman vähän vaikuttaisivat tiloja käyttävien lasten ja alueiden asukkaiden arkeen. Valitettavasti puiden kaatamisia ei voida täysin välttää.

Rakennusluvat on saatu useillekohteille.

Tiedotteita ja lupia

Rakennuslupia on myönnetty jo lähes kaikille kohteille. Katso luvat koskien Hilatie 1, Arhotie 17 a, Arielinkatu 6, Havukuja 6, Kimnaasipolku 7 ja Lohikäärmeenpolku 5 täältä.

Tänä vuonna rakennettaviksi suunniteltuja muita paviljonkeja, joiden tiedot lisätään sivulle:

Kaupungin tilojen käyttäjille toimitetaan vuosittain yli 300 tilojen kuntoa, tutkimuksia ja korjauksia käsittelevää asiakastiedotetta. 1.1.2017 jälkeen julkaistut tiedotteet kootaan aineistopankkiin kunkin tilan kohdalle.

16.06.2019 14:08