Suoraan sisältöön

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus ja väistötilat

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus alkaa vuoden 2018 alussa ja valmistuu vuonna 2020. Peruskorjauksen aikana hallin toiminta jatkuu keskeytymättä väliaikaisissa tiloissa Hakaniemen torilla.

Halli korjataan perusteellisesti

Vuonna 1914 valmistuneen Hakaniemen kauppahallin sisätilat kunnostetaan peruskorjauksessa alkuperäiseen asuunsa. Samalla tavoitteena on hallimyynnin olosuhteiden parantaminen. Rakennukseen saadaan ajanmukaiset ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmät, esteettömät kulkuyhteydet sekä toimivat sosiaali- ja varastotilat.

Uudet tekniset järjestelmät pystytään asentamaan halliin rakentamalla sinne maanalaista tilaa. Rakennuksen nykyinen talotekniikka on pääosin 1970-luvulta, ja alapohjan tukirakenteet ovat heikkokuntoiset. Sisätilan lämpötilaerot eri vuodenaikoina ovat suuret, eikä hallissa ole riittävästi kylmätiloja toiminnan kehittämiseksi.

Hallikauppaa käydään väistötiloissa peruskorjauksen ajan

Hallimyynti jatkuu peruskorjauksen ajan väliaikaisissa tiloissa Hakaniementorille.

Päätöksen mukaisesti suunnitteilla on noin 2000-neliöinen väistötila, johon voidaan rakentaa 144 myyntipaikkaa eli riittävästi tilaa kauppahallin vakituisille kauppiaille. Väistötilan suunniteltu käyttöaika Hakaniementorilla on kaksi vuotta. Torikauppa jatkuu rakennuksen vierustalla.

Aikataulu 

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus alkaa nykyisen suunnitelman mukaan alkuvuonna 2018 ja kestää vuoteen 2020.

Hankkeen kustannukset

Helsingin kaupunki investoi kauppahallin peruskorjaushankkeeseen arviolta noin 19 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi tulevat vielä väistötilan rakentamiskustannukset 5,7 miljoonaa euroa vuoden 2014 kustannustasossa. Kustannukset ja vuokravaikutukset hallikauppiaille tarkentuvat rakennusurakoiden kilpailutusten myötä.

Hakaniemen kauppahallin toimijat

  • Hakaniemen kauppahallin omistaa Helsingin kaupunki.
  • Hallikauppaa organisoi Tukkutori-yksikkö.
  • Peruskorjaushankkeen ja väistötilan suunnittelusta vastaa kaupunkiympäristön rakennuttaminen yhteistyössä tukkutorin kanssa.
  • Hallissa toimii noin 140 yritystä. Yrityksiä edustaa kauppiasyhdistys.

Yhteyshenkilöt

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@hel.fi

Peruskorjauksen suunnittelu ja väistötilat

Mika Kontkanen, projektipäällikkö  
Puh. 09 310 39747

Hakaniemen kauppahallin toiminta

Elina Siltanen, yksikön päällikkö, kaupunkiympäristön toimiala, tukkutori
Puh. 09 310 3250006.12.2019 05:24