Suoraan sisältöön

Kun epäilet sisäilmaongelmaa kaupungin toimipisteessä

Jos epäilet, että kaupungin toimipisteen sisäilma aiheuttaa sinulle oireita tai koet sisäilman laadun huonoksi, toimi alla olevien ohjeiden mukaan.

Kaupungin henkilökunta

Kerro sisäilman laatua koskevasta epäilystäsi toimipisteen esihenkilölle, esimerkiksi koulun rehtorille tai muulle lähiesihenkilölle.

Ilmoita oireilusta myös työterveyshuoltoon. Työterveyshuoltoon kertynyttä tietoa kootaan työpaikan sisäilmatilanteen arvioimiseksi.

Oppilaan tai päiväkotilapsen huoltaja

Kerro sisäilman laatua koskevasta epäilystäsi toimipisteen esihenkilölle, esimerkiksi koulun rehtorille. Jos lapsesi oireilee, kerro asiasta kohteen esihenkilölle ja ota yhteyttä joko koulun terveydenhoitajaan tai päiväkoti-ikäisen lapsen omaan terveydenhoitopaikkaan.

Kouluterveydenhoitaja pitää kirjaa mahdollisen sisäilmaoireilun yleisyydestä ja ohjaa oppilaan tarvittaessa jatkotutkimuksiin terveysasemalle. 

Lue myös:

Toimintamalli, jos oppilaalla tai päiväkotilapsella on epäily sisäilmaoireilusta »

Muut tilan käyttäjät

Kerro tilan sisäilman laatua koskevasta epäilystäsi joko kohteen esihenkilölle tai kaupungin palautejärjestelmän kautta.

Kun epäilet sisäilmaongelmaa kaupungin asunnossa

Jos epäilet sisäilma- tai kosteusongelmaa asunnossasi tai taloyhtiössäsi, voit kysyä neuvoa Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden asumisterveysneuvonnasta.


21.09.2022 11:20