Suoraan sisältöön

Tonttien tilapäinen käyttö

Helsingin kaupunki vuokraa tonttimaata tilapäisiin tarpeisiin, esimerkiksi lyhytaikaista varastointia varten. Tilapäiskäyttöön sopivia alueita on eri puolilla kaupunkia. Vuokrat vaihtelevat käyttötarkoituksen ja sijainnin mukaan.

Työmaihin liittyviä lyhytaikaisia tontinvuokrauksia hoitaa kaupunkiympäristön alueidenkäyttö. Vuokrauksista tehdään aina allekirjoitettava vuokrasopimus, joka voi olla määräaikainen (enintään 1 vuosi) tai toistaiseksi voimassa oleva (kuitenkin kauintaan 10 vuodeksi). Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa noudatetaan molemminpuolista irtisanomisaikaa, joka on tapauskohtaisesti harkittuna kahdesta viikosta kuuteen kuukauteen.

Vuokrasopimusten käsittely on tällä hetkellä valitettavasti ruuhkautunut, joten pyydämme varautumaan normaalia pidempään käsittelyaikaan ja jättämään hakemuksen hyvissä ajoin.

Mitä maksaa?

Tilapäisen työmaahan liittyvän aluevuokrauksen hinta on sijainnista riippuen 0,85 e/m²/kk tai 0,65 e/m²/kk ja yli 2000 m² osalta -50% (Kaupunkiympäristölautakunta 15.5.2018 § 238). Lisäksi vuokraukseen liittyy vuokravakuus, joka on alle vuoden kestävissä sopimuksissa puolet koko vuokra-ajan vuokrasta ja toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa kuuden kuukauden vuokraa vastaava summa.

Miten haen?

Hakemus toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen ulkoilma@hel.fi.

Hakemuslomakkeeseen tulee liittää seuraavat asiakirjat ja tiedot:

  • kartta vuokrattavasta alueesta
  • kaupparekisteriote (enintään 3 kuukautta vanha)
  • kuvaus alueen käyttötarkoituksesta

Sopimuksen irtisanomislomake (pdf)

Mitä on hyvä tietää?JAA
11.10.2019 09:05