Suoraan sisältöön

Pysäköintipaikkojen parklet-käyttö

Parkletilla tarkoitetaan pysäköintiruutua, joka otetaan tilapäisesti muuhun käyttöön. Kivijalkayritys voi hakea liiketilansa edustalla sijaitsevaa ruutua parklet-käyttöön ja perustaa ruutuun terassin tai muuta paikkaan sopivaa toimintaa. Ruutua ei kuitenkaan saa käyttää varasto- tai mainostilana, moottorikäyttöisten tai hinattavien ajoneuvojen pysäköintiin tai säilyttämiseen eikä liikkuvan elintarvikehuoneiston toimintaan. Parklet-ruudun voi vuokrata kesäkaudeksi eli huhti–lokakuuksi.

Ajankohtaista

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi 1. helmikuuta 2022 uudet terassitoiminnan ehdot toimikaudelle 1.4.2022–31.3.2027. Kaikki terassi- ja parklet -toimintaa 1.4.2022 alkaen harjoittavat tekevät uuden sopimuksen kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Hakuaika alkaa 15.2.2022. Jos sinulla on liiketilasi edustalla sekä parklet että terassi, kummastakin tehdään oma erillinen hakemus ja sopimus.

Lue lisää tiedotteesta: Terassin perustajalle Helsingiltä uudet ohjeet, hinnasto ja kevennyksiäkin – useimpien terassien sopimukset uusittava (2.2.2022)

Kesäkatujen ja terassiohjeistuksen infotilaisuus yrityksille 2.3.2022  katso esitysaineisto

Yrityksille suunnatussa verkkotilaisuudessa kerroimme uusista terassiohjeista ja kesäkatukokeilusta.

Esitysaineisto: Kesäkatujen konsepti ja ympäristösuunnitelma

Esitysaineisto: Yleisten alueiden luovuttaminen terassitoimintaan

Miten saat luvan?

Mihin parkletin voi sijoittaa?

Pysäköintiruudun soveltuvuus parklet-käyttöön arvioidaan tapauskohtaisesti. Tutustu soveltuvuuteen vaikuttaviin asioihin terassiohjeesta (pdf).

Mitä maksaa?

Hyvä tietää

  • Anniskeluluvat parklet-terassille myöntää Etelä-Suomen aluehallintovirasto.
  • Sopimus irtisanotaan lähettämällä kirjallinen irtisanomisilmoitus (pdf).
  • Jos tarvitset muutoksia sopimukseen, ota yhteyttä tarkastajiin.

Yhteystiedot

Tarvittaessa saat yhteyden tarkastajiin (pdf) puhelimitse arkisin kello 10.00–11.30 tai sähköpostitse ulkoilma@hel.fi.18.03.2022 08:15