Suoraan sisältöön

Liikkuva myynti ja jakelu

Polkupyörästä, kärrystä tai moposta (rekisteröity luokkaan L1e tai L2e) saa myydä ja jakaa tuotteita ilman erillistä lupaa, jos toiminta on lyhytkestoista (samassa paikassa korkeintaan 1 tunti) eikä maahan asenneta rakenteita, kuten pöytää, tuoleja tai telineitä.

Hyvä tietää

  • Kaksipyöräisen polkupyörän suurin sallittu leveys on 0,8 metriä ja polkupyörään saa kytkeä yksiakselisen varsinaisen perävaunun, jonka leveys on enintään 1,25 metriä. Useampipyöräisen polkupyörän suurin sallittu leveys on 1,25 metriä.
  • Otathan toiminnassa huomioon pysäyttämistä ja pysäköintiä koskevat säännökset, alueen muut käyttäjät ja liikkujat, liikenteen sujuvuuden, turvallisuuden ja esteettömyyden. Toimithan muita alueen toimijoita ja elinkeinonharjoittajia kunnioittaen. Yleisen alueen rakenteille (kuten nurmikolle) ei saa aiheuttaa haittaa tai vahinkoa. 
  • Alueen ollessa muussa käytössä (esim. luvallinen yleisötilaisuus), tarvitset myynti- tai jakelutoimintaan tilaisuuden järjestäjän suostumuksen.
  • Kaupalliset torit on varattu torien myyntiaikoina toritoiminnoille, jolloin liikkuvasta myynnistä ja jakelutoiminnasta tulee sopia erikseen Helsingin kaupungin Tukkutorin kanssa.

Yhteystiedot

Tarvittaessa saat yhteyden tarkastajiin (pdf) puhelimitse arkisin klo 10.00–11.30 tai sähköpostitse ulkoilma@hel.fi.20.03.2020 09:18