Suoraan sisältöön

Kaapelit ja johdot

Johtotietopalvelu on suljetuna 7.2.2020 ja 15.5.2020.

Helsingin kaupungin alueella tapahtuvissa kaivu-, kairaus- ja louhintatöissä on kaivajan aina ennen kaivuilmoituksen jättämistä haettava ajantasainen johtotietoselvitys. Johtotietoselvitys pitää sisällään karttaotteen maanalaisista johdoista ja rakenteista. Lisäksi selvityksen yhteydessä annetaan johdon omistajan ohjeita työn suorittamiseksi.

Voit tilata johtotietoselvityksen kahdella tavalla:

  1. Kaupungin sähköisessä asiointipalvelussa voit tilata selvityksen ja seurata sen etenemistä. Asiakasohjeesta (pdf, 0,4Mt) saat neuvoja asiointipalvelun käyttöön.
  2. Voit tilata selvityksen myös lomakkeella (pdf, 0,1Mt), jonka liitteeksi tarvitaan työsuunnitelma. Palauta lomake kaupungin keskitettyyn maanalaisten johtojen ja rakenteiden sijaintipalveluun Johtotietopalveluun.

Palvelu on maksutonta välittömien kaivutöiden osalta. Muita tarkoituksia varten karttaotteet ovat maksullisia.

Johtotietopalvelu

Asiakaspalvelupiste avoinna:
Ma–To klo 8.15–16.00
Pe klo 10.00–15.00  

Asiakaspalvelupiste: Sörnäistenkatu 1 (1 krs.), 00580 Helsinki.
Suora puh. 09 310 31940, Sähköposti johtotietopalvelu@hel.fi

Johtokartalla esitetään maahan sijoitettujen johtojen, kaapeleiden ja niihin välittömästi liittyvien laitteiden ja rakenteiden sijainti. Lisäksi esitetään niiden koko-, materiaali- ja osittain korkeusasematietoja. Kartasto on vektorimuotoisena ja sisältää johtojen omistajien toimittamat tiedot kaupungin maa- ja vesialueilta. Johtokarttaa ylläpidetään mittakaavassa 1:500 ja kuvaustapa perustuu SFS 3161 – standardiin. 

Johtokartoitusten perustiedoista vastaa johdon omistaja. Johtokartan ylläpidosta ja jakelusta vastaa kaupunkimittauspalvelut. Muutostiedot tallennetaan kartoille kuukauden kuluessa tietojen saapumisesta kaupunkimittauspalvelulle.JAA
14.01.2020 14:49