Helsinki-pientalo

På svenska

Helsinki-pientalo on perheasumiseen suunniteltu kaksikerroksinen omakotitalo, joka sopii pienille tonteille ja kaupunkimaiseen ympäristöön. Selkeämallinen Helsinki-pientalo soveltuu mainiosti myös täydennysrakentamiseen kaupungin vanhemmilla asuinalueilla.

Helsinki-pientaloja tehdään 120, 140 ja 160 neliön kokoisina. Lisätilaa voi rakentaa kellariin, ullakolle tai pihapiirin talousrakennukseen. Pohjaratkaisuvaihtoehtoja on runsaasti.

Helsinki-pientalo on suunniteltu siten, että se voidaan sijoittaa yhdeltä tai kahdelta sivultaan lähelle tontin rajaa ja katua. Tällöin piha-alue jää mahdollisimman suureksi.

Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy:n suunnittelema Helsinki-pientalo on syntynyt Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston ja kaupunkisuunnitteluviraston järjestämän suunnittelukilpailun tuloksena. Katso esite Helsinki-pientalo.

Helsinki-pientalon piirustukset

Puuinfo Oy:n tietopalvelusta voi maksutta ladata Helsinki-pientalon suunnitelmapaketteja. Suunnitelmapakettiin sisältyvät rakennuksen malli- sekä työpiirustukset detaljeineen. Myös piharakennuksien valmiit piirustukset ovat saatavilla.

Piirustuksia voi tiedustella myös rakennusvalvonnan palvelupiste Tellingistä.

Valmistalot

Viisi talotoimittajaa on tehnyt yhteistyötä alkuperäisen Helsinki-pientalo-suunnittelijan, Juha Salmenperän, kanssa ja teettänyt tuotantoonsa räätälöidyt ja laajalti hyväksytyt Helsinki-pientalon täsmäsuunnitelmat. Nämä talotoimittajat ovat Design-talo, H+H (eli Jämerä), Kastelli, Plania ja Simons.

Alennusta rakennusvalvonnan taksasta

Helsinki-pientalon rakentajille annetaan toistaiseksi 25 prosenttia alennusta asuinrakennuskohtaisesta perusmaksusta ja kokonaisalan mukaan määräytyvästä maksusta. Alennukseen ovat oikeutettuja edellä lueteltujen talotehtaiden sekä yllä mainituilla piirustuksilla toteutettavat Helsinki-pientalot.

30.01.2018 10:01