Suoraan sisältöön

Energianeuvonta

På svenska

Rakentamisen energianeuvonta

Rakennusvalvonta opastaa lupavaiheessa uudis- ja korjaushankkeiden energiatehokkuuden parantamisessa ja energiaselvityksen laatimisessa. Pääkaupunkiseudun rakennusvalvonnat ovat julkaisseet ohjeita www.pksrava.fi-sivuillaan. Tämän lisäksi on hyviä energiansäästöä tukevia verkkosivustoja, joihin kannattaa tutustua. Linkit löydät sivun oikeasta laidasta.

Asuinkiinteistöjen korjaus- ja energiatoimenpiteisiin voi hakea avustuksia. Lue lisää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n verkkosivuilta.


Kuluttajien energianeuvonta

Valtakunnallinen energianeuvonta auttaa kuluttajia löytämään luotettavaa ja puolueetonta tietoa oman energiankäytön tehostamisesta asumisessa, rakentamisessa ja liikkumisessa. Energianeuvonnan kehittämistä Suomessa koordinoi Motiva Oy. Neuvontajärjestelmään kuuluvat Eneuvonta-sivuston ja valtakunnallisen puhelinneuvonnan lisäksi myös maakunnissa toimivat alueelliset energiatoimistot ja -neuvojat.

Lisäksi energiayhtiöt opastavat asiakkaitaan energiansäästössä. Suomessa jo melko kattavasti toteutettu sähkömittareiden etäluenta helpottaa oman energiankulutuksen seurantaa. Esimerkiksi Helenin Sävel Plus -verkkopalvelussa kodin tai yrityksen energiankulutusta voi seurata jopa tuntitasolla. Omaa kulutusta voi palvelun avulla vertailla muihin samantapaisiin kohteisiin.06.12.2019 04:57