Lisää tietoa uudis- ja korjausrakentajalle

På svenska

Tälle sivustoalueelle on koottu ohjeistusta aiheista, jotka yleensä tuottavat päänvaivaa yrittäjille, kaupunkilaisille ja taloyhtiöille. Rakennus- ja korjaushankkeille on tyypillistä monimutkaisuus, ainutkertaisuus ja jatkuvassa muutoksessa oleva tekninen ja juridinen toimintaympäristö. Siksi onkin suositeltavaa hankkia varhaisessa vaiheessa pätevä ammattilainen edistämään suunnittelua ja hakemusasioita. Pientalorakentajien toivotaan tulevan rakennusvalvontaan heti tontin hankkimisen jälkeen.

Kaupunki helpottaa osaltaan suunnittelijoiden ja rakentajien työtä laatimalla tarvittavia ohjeita ja tulkintoja, joiden avulla hankkeet saavuttavat myös säädöksissä ja määräyksissä annetut tavoitteet. Kaupunki tuottaa myös alueellisia rakentamistapa- ja lähiympäristön suunnitteluohjeita suunnittelijoita auttamaan.

Rakennusvalvonta aloittaa luvanvaraisten hankkeiden ohjaamisen ennakkosuunnitteluvaiheessa. Ennakkoneuvotteluissa varmistetaan suunnittelijoiden kelpoisuus ja se, että hanke on asemakaavan, säädösten ja hyvän rakentamistavan mukainen.

15.08.2017 15:14