Suoraan sisältöön

Videot ja livekamerat

Liito-orava puunrungolla

Oodi Helsingin luonnolle -videosarja vie retkelle Helsingin lähiluontoon. Sarja tarjoaa monipuolisia kurkistuksia kaupunkiluontoon sekä vinkkejä luonnon havainnointiin eri puolilla Helsinkiä. Retkioppaina toimivat Ympäristötutkimus Yrjölän luonto-oppaat sekä Helsingin kaupungin ympäristöpalveluiden työntekijät. Tervetuloa virtuaaliretkille!

Sarjassa julkaistut videot ja kuvauspaikat

  • Kolmen kalastajalinnun saari (Vanhankaupunginlahti)
  • Liito-oravaretki Keskuspuistossa
  • Lennä lennä kimalainen (Pornaistenniemi, Vanhankaupunginlahti)
  • Lähiluontoon lasten kanssa (Mustavuori)
  • Tuhatvuotinen kevät (Jakomäen muinaisranta)
  • Meriluontoa! (Lauttasaari)
  • Lumoudu lehtoluonnosta (Mustavuori)

Katsele Oodi Helsingin luonnolle -retkivideot Helsinki-kanavalla

Retkivideot julkaistaan myös YouTube -tilillä Helsinki kaupunkiympäristö


Merikotkalive

Tarkkaile Vanhankaupunginlahden keskellä Lopin saarella pesivien Nadi ja Amalia -nimisten merikotkien pesinnän edistymistä. Pesässä on tällä hetkellä ainakin kaksi pientä poikasta, joita Nadi ja Amalia ruokkivat lähinnä lähivesistä kalastamillaan lahnoilla ja muilla kaloilla. Saaressa merikotkien naapurina pesimään uskaltautuneiden harmaahaikaroiden ja merimetsojen elämää pääsee myös seuraamaan kameran välityksellä. Näiden kolmen lajin yhteiselo ei välttämättä tule sujumaan rauhanomaisesti, joten aika näyttää onnistuvatko kaikki naapuruston lajit pesinnöissään.

Perhe retkellä Vasikkaressa meren äärellä

Vasikkasaari-live

Nauti Helsingin saaristomaisemista kotisohvalla. Vasikkasaari sijaitsee lähellä Suomenlinnaa ja Vallisaarta. Live-maisemakamerasta näkyy Helsingin keskusta ja ohi kulkeva laivaliikenne. 


Tällä sivulle päivitetään tiedot uusista videoista ja livekameroista!

Odotellessa voit tutustua Löydä Helsingin luonto -sivuun ja luontoretkimateriaaliin. Ajankohtaisia havaintoja Helsingin luonnosta julkaistaan myös Facebook -sivulla Kaupunkiluonto Helsingissä
09.06.2020 12:09