Suoraan sisältöön

Viikin luontopolut

Viikarien Viikki – lasten luontopolku

Polku sopii 5–10-vuotiaille lapsille aikuisten kanssa retkeiltäväksi. Reitin varrella leikitään ja tutustutaan luonnonsuojeluun ja alueen elinympäristöihin. Kasvattajan on hyvä tutustua Viikarien Viikki oppaaseen ja tulostaa se mukaansa ennen retkelle lähtöä. Rastikohteet ovat maastossa vain numerotolppina. Lataa opas kohdasta  Luontoesitteet ja oppaat, Viikarien Viikki.

Polun pituus: noin 3 km
Lähtöpaikka: Gardenian piha (Koetilantie 1)

Viikin puulajipuisto

Viikin puulajipuiston luontopolku esittelee sinulle joitakin kotoisia puitamme ja muualta maailmasta tänne tuotuja lajeja. Rasteilla (22 kpl) kerrotaan puu- ja pensaslajien levinneisyydestä, tuntomerkeistä, käytöstä ja menestymisestä Suomessa. Luontopolun pituus on noin 3 kilometriä. Polku on merkitty maastoon valko-vihrein tunnuksin ja rastipaikat numeroiduin tolpin.
 
Luonto kuluu vähiten ja säilyy elinvoimaisena, kun kuljet polkuja ja teitä pitkin. Koiran on alueella oltava kytkettynä. Muistathan lisäksi, että istutusten kaikenlainen vahingoittaminen on kiellettyä.

Polun pituus: noin 3 km
Lähtöpaikka: Vanhankaupunginlahden pääopastaululta noin kilometri lounaaseen Gardenialta (Koetilantie 1)

Pornaistenniemen terveysluontopolku

Pornaistenniemen terveysluontopolulla kuljetaan rauhallisesti luonnosta nauttien ja sitä kaikilla aisteilla kokien. Harjoitteet on kaiverrettu puisiin tauluihin. Polun varrella on luontoleikkipaikka, joka on ainoa leikeille tarkoitettu alue, koska muut alueet ovat luonnonsuojelualueita. Piknikpaikka löytyy viereiseltä niityltä.

Lähtöpaikka: Jokisuuntien eteläpään P-paikalta 200 m Pornaistenniemen sillalle
Lisätietoa Pornaistenniemen terveysluontopolusta


 
 09.03.2020 17:52