Suoraan sisältöön

Maunulan luontopolut

Maunulassa on kaksi luontopolkua: esteetön ulkoilureitti ja perinteinen luontopolku.

Suursuonpuiston esteetön ulkoilureitti

Lähtöpaikka: Suursuontien pohjoispää

Ulkoilureitti sopii erityisesti vanhuksille ja liikuntarajoitteisille. Polulla voivat liikkua esteettä niin rollaattorin ja pyörätuolin käyttäjät, näkövammaiset kuin muistin ongelmista kärsivätkin.

Puistossa on 250 metrin pituinen metsäinen perusreitti ja sen terveyskeskukseen yhdistävä 150 metrinen lisäreitti. Levähdys- ja oleskelupaikkoineen reitit soveltuvat hyvin ulkoiluun ja luonnon tarkkailuun. Perus- ja lisäreitti ovat noin kolme metriä leveitä kivituhkapintaisia polkuja. Kokonaan tasaisella perusreitillä huonomuistisen matkaa helpottaa polun sisäreunaa kiertävä kaide, joka johdattaa kulkijan turvallisesti takaisin lähtöpaikalle. Liikkumista ohjaa myös polun toisen laidan 30 cm leveä kivireunus.

Hyvin valaistuille poluille on rakennettu 50 metrin välein levähdyspaikkoja, joissa on eri korkuisia, muotoiltuja penkkejä. Perusreitillä penkkien väri on kullankeltainen ja yhdysreitillä oranssi.

Maunulan luontopolku

Lähtöpaikka: Maunulan maja

Asukkaiden aloitteesta ja heidän kanssaan yhteistyössä toteutettu luontopolku avattiin kesällä 2014. Polku kiertää Keskuspuiston Maunulanpuiston viehättävässä ja monimuotoisessa luonnossa. Polku on 3,3 km pitkä. Luontopolkutauluja on maastossa 11 kappaletta. 

Polun teema on luonnon kiertokulku ja monimuotoisuus. Siksi polun reiteillä on mukana myös uurnalehto ja eläinten hautausmaa. Luontopolun levähdyspaikka sijaitsee lähellä  Maunulan viljelypalsta-aluetta, Haaganpuron rannalle. Siellä voi syödä eväitä ikuisen pöydän ääressä, koska pöytä on tehty kivestä. Polku on merkitty maastoon sinisin käpymerkein, joita on tolpissa ja suuntaviitoissa.  

Polun taulujen tekstit ovat suomeksi ja ruotsiksi ja QR-koodin avulla pääsee älypuhelimella myös englanninkielisiin teksteihin.  

Katso luontopolun pääopastaulu ja kasvattajien materiaali täältä.06.12.2019 04:11