Suoraan sisältöön

Kivinokan luontopolku

Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueen eteläpäähän, Kivinokan niemeen rakennettu polku on mainio luontoretkikohde niin ulkoilijoille, koululaisille kuin liikkumis- ja toimimisesteisille. 

Kivinokan pysäköintipaikalta luontopolun alkuun on Rajatietä pitkin 300 metrin matka. Rajatie ei ole ns. virallinen tie eli sitä ei löydy sähköisistä karttapalveluista. Katso tien sijainti Kivinokan luontopolun kartasta. Tie on jyrkkä, kivituhkapintainen ja paikoin epätasainen. Rajatien alussa on lukittu puomi, joka on koodilla toimiva. Puomi on lukittuna aikavälillä 13.6.-21.8. Polun lähtöpisteessä on saattoliikenteen kääntöpaikka ja muutama esteetön pysäköintipaikka

Puumerkkipolun (330 metriä) reitti on rakennettu mahdollisimman tasaiseksi, helppokulkuiseksi, reilun metrin leveäksi ja se on päällystetty kivituhkalla. Joissakin kohdissa polku on jyrkkä ja ylittää esteettömän reitin kahdeksan prosentin enimmäiskaltevuuden. Metsäpolun varrella on muutamia penkkejä. Käsijohde ohjaa kulkijan kohdetaululta eli puumerkiltä toiselle kohti sadekatosta ja lintulavaa. 

Kohdetaulun eli puumerkin luona polun pintamateriaali muuttuu kopisevaksi puupinnaksi ja käsijohteessa on puutapein kohteen järjestysnumero. Puumerkkien luona voit kuunnella näiden sivujen kertomuksia sekametsän luonnosta ja lukea kohdetaulusta puiden kertomuksia suomeksi, ruotsiksi ja pistekirjoituksella sekä kosketella puita ja kohokuvia - puumerkkejä. 

Kivinokan niemen Puumerkkipolku päättyy lintulavalle, mistä aukeaa upea näkymä Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueelle. Paluu lähtöpisteeseen, Rajatien notkelmaan pääopastaulun luo tapahtuu tuloreittiä pitkin.

Tietoja polusta:

Polun pituus: 330 m
Lähtöpaikka: Kivinokan parkkipaikalta on viitoitus alkuun (300 m)06.12.2019 04:11