Suoraan sisältöön

Kaunissaaren ja Pihlajasaaren luontopolut

Pihlajasaaressa on luontopolku, kuva: Helsingin kaupunki

Pihlajasaari

Pihlajasaaren luontopolku tarjoaa tietoa ja tarinoita saaren historiasta. Luontopolkua on merkitty maastoon numeroiduin tolpin (21 kpl). Tarkat tiedot saat luontopolkuesitteestä ja -kartasta.

Pihlajasaaren luontopolkukartta (PDF)

Lisätietoa Pihlajasaaresta

Kaunissaaressa on luontopolku, kuva: Konsta Linkola

Kaunissaari

Kaunissaaren luontopolku on merkitty maastoon numeroiduin tolpin. Tolpat on sijoitettu niin, että luontopolkuesitteen teksti liittyy paikan maisemaan – vaikka itse nuolihaukkaa tai hyljettä ei näkyisi, sen voi ainakin kuvitella.

Luonnon lisäksi luontopolussa kerrotaan paljon saaren historiasta. Kierrosta voisi siis kutsua myös Kaunissaaren luonto- ja historiapoluksi. Saarella asuneet kalastajat elivät elämää, joka on meille kiehtovaa, koska se on niin kaukaista aikaa: hylkeenpyyntiä jäillä, kaupankäyntiä yli Suomenlahden, silakankalastusta… Kaunissaaren luontopolkukierroksen tavoitteena on tarjota tietoa ja tarinoita kauniista saaresta. Mukaan on otettu välähdyksiä purjelaiva-ajan haaksirikoista, salakuljetuksesta ja vuoden 1918 sodastakin.

Kaunissaaren luontopolkukartta (PDF)

Lisätietoa Kaunissaaresta

Vesireittiliikenne
Usea eri liikennöitsijä tarjoaa lauttaliikenteensä puitteissa mahdollisuuden päästä kulkemaan Helsingin saaristoon.02.04.2020 13:36