Suoraan sisältöön

Haltialan ja Niskalan luontopolut

Haltialassa on joukko Keskuspuiston upeimpia luonnonnähtävyyksiä, joista osaan voit tutustua myös luontopolun avulla. 

Haltiavuoren luontopolku

Haltiavuoren luontopolku lähtee Paloheinän ulkoilumajalta ja kiertää ulkoiluteitä pitkin Haltialan aarnialueen kautta Vantaanjokivarteen Pitkäkoskelle ja edelleen Haltiavuoren kautta takaisin Paloheinään. Pituutta polulle kertyy vajaat seitsemän kilometriä. Reitti on merkitty ruskein käpymerkein ja polun varrella olevat kohteet on osoitettu numerotolpin.

Pituus: 7 km
Lähtöpaikka: Pakilantie 124

Metsäpolku

Metsäpolku lähtee Paloheinän ulkoilumajalta ja kiertää kapeita pikkupolkuja pitkin vajaan kolmen kilometrin metsäkierroksen. Polun varrella kerrotaan maastotauluin Haltialan metsäluonnosta ja sen hoidosta. Reitti on merkitty vihrein käpymerkein.

Pituus: 3 km
Lähtöpaikka: Pakilantie 124

Korpipolku

Polun alkuun on Niskalan pysäköintialueelta (Kuninkaantammentie 40) noin kilometri. Kulje pysäköintialueelta länteen Kuninkaantammentietä puoli kilometriä. Kuninkaantammentieltä on viitoitus polun alkuun, noin 0,6 km. Kuljettuasi polun loppuun tulet taas Kuninkaantammentielle, jota pitkin on lyhyt matka Pitkäkosken ulkoilumajalle.

Lännen suunnalta tultaessa Pitkäkosken majan pysäköintialueelta polun alkuun on noin 0,4 km. Kuljettuasi polun loppuun pääset takaisin Kuninkaantammentielle, kun kuljet ulkoilutietä pitkin 0,6 km pohjoiseen. Voit myös jatkaa matkaasi Haltialan aarnialueelle.

Korpipolulla pääset tutustumaan ennallistettuun metsään Haltialan ulkoilualueen sydämessä. Luontopolun pituus on noin 1,2 km. Polun molemmissa päissä on alkutaulu, josta polulle tutustumisen voi aloittaa. Korpipolku on viitoitettu kuusimerkein ja sinikeltaisin merkkinauhoin. Matkan varrella kerrotaan opastauluin alueen luonnosta ja sen ennallistamisesta. Polku ei sovellu lastenrattailla kuljettavaksi. 

Pituus: 1,2 km 
Lähtöpaikka: Kuninkaantammentie tai Pitkäkosken maja 

Niskalan puulajipuisto

Pienellä alueella voit tutustua noin 60 eri lajin lehtipuihin ja pensaisiin, mänty- ja kuusilajeihin sekä kuuteen lehtikuusilajiin puhumattakaan monipuolisesta ruohovartisesta kasvilajistosta.

Puulajipuistoon voi tutustua kolmea eri polkua pitkin. Näistä poluista ensimmäinen kulkee pitkin Kuninkaantammentietä, toinen myötäilee puiston reunoja ja on nimeltään Jakobinpolku (n. 450 m). Kolmas reitti on Kavaleffinkierros (n. 250 m), ja se kiertelee arboretumin sisäosassa.

Kuninkaantammentien ja Fallintien risteyksen P-paikalta 200 m länteen06.12.2019 04:12