Suoraan sisältöön

Löydä Helsingin luonto

Helsingissä on useita hienoja luontokohteita. Löydät helposti kymmeneen suosituimpaan, kun otat oppaaksesi mobiililaitteilla toimivan citynature.eu/helsinki-verkkosivuston.

banneri citynature

Mobiiliopas neuvoo, miten pääset luontokohteeseen. Lisäksi oppaan valmiit retkireitit auttavat kulkemaan maastossa sekä sisältävät runsaasti tietoa kohteen luonnosta, historiasta ja palveluista. Esite citynature-luontokohteista (pdf).

Helsingin luontoon! -esitesarja

Helsingin luontoon! -esitesarjan avulla voit tutustua Helsingin tärkeimpiin virkistys- ja luonnonsuojelualueisiin. Esitesarja on toteutettu Helsingin kaupungin ja Markkinointi Oy:n luonto- ja matkailuasiantuntijoiden yhteistyönä.


Seurasaari ja Meilahden huvila-alue – koko kansan kävelypaikka

Esite Seurasaari-Meilahti

Seurasaari on viehättävä, suosittu koko kansan ulkoilualue. Siellä kävelevät perheet, turistit, rakastuneet parit ja oravien ystävät pähkinäpusseineen.

Esite pdf-muodossa

Vartiosaari – kotkansiipiä ja kalliohonkia

esite Vartiosaari

Vartiosaaressa retkeilijä tuntee olevansa maaseudun syrjäkulmilla, jossa aika on seisahtunut viisikymmentäluvulle. Paikka on ollut rakennuskiellossa 60 vuotta ja kaupunkikehitys ei ole saarelle ulottunut.

Esite pdf-muodossa

Viikki – retkelle Vanhankaupunginlahdelle

Helsingin luontoon -esite: Viikki

Vanhankaupunginlahti on Helsingin lintuparatiisi. Tämä maatuva merenlahti käsittää erilaisia märkiä elinympäristöjä: tervaleppäkorpia, rantaniittyjä, ruovikkolampareita, sankkoja loputtomia ruovikoita ja matalia vesialueita. Rannoilla on ulkoilupolkuja, lintutorneja, kauniita kallioita, vanhoja metsiä ja Viikin pellot.

Esite pdf-muodossa

Kallahdenniemi – Helsingin hulppein harju

Helsingin luontoo -esite: Kallahdenniemi

Kallahdenniemi on Vuosaaresta kurottuva komea harjuniemi. Hiekkamaaperänsä vuoksi se on Helsingissä epätyypillisen karua, valoisaa männikköä. Niemen rannoilla on laajoja hienoja hiekkarantoja. Harju jatkuu vedenalaisena särkkänä merelle.

Esite pdf-muodossa

Uutelan ulkoilualue – merenrantaa ja metsää

Helsingin luontoo -esite: Uutela

Kävelymatkan päässä Vuosaaren metroasemalta on Uutelan iso ulkoilualue, yli sata hehtaaria metsää ja merenrantaa. Se on kelpo retkikohde niin perhepiknikille kuin omia polkujaan tallustavalle luontokuvaajalle.

Esite pdf-muodossa

Lauttasaari - metrolla meren ääreen

Lauttasaari-esite

Lauttasaari on raikas, omaleimainen merikaupunginosa. Sen nähtävyytenä ovat upeat luonnonrannat. Etelärannalla on isoja silokallioita, laajoja matalikoita ja kallioluotoja, joille pääsee kävellen. Paikoin on niittyjä ja reheviä tervaleppälehtoja.

Esite pdf-muodossa

Vantaanjoki - taimenjoki ja Helsingin syntysija

Vantaanjoki-esite

Vantaanjoki on Helsingin suurin makean veden ympäristö. Komeimmat koskipaikat ovat jokisuun Vanhankaupunginkoski sekä kaupungin pohjoisrajalla oleva Pitkäkosken ja Ruutinkosken välinen alue. Joen kummankin puolen rantaa pitkin kulkee ulkoilureitti koko Helsingin alueella.

Esite pdf-muodossa

Mustavuori – tummia luolia ja vuokkojen väriloistoa

mustavuori-esite

Mustavuori on pääkaupunkiseudun arvokkain rehevä lehto. Siellä valko-, sini- ja keltavuokot kukkivat äitienpäivän aikaan näyttävimmillään. Mustavuoren keskellä olevalla kalliolla on ensimmäisen maailmansodan aikaisia juoksuhautoja ja kolme isoa louhittua luolaa.

Esite pdf-muodossa

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu
Työpajankatu 8

Oodi 
Töölönlahdenkatu 4


Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/helsinginluontoon.23.09.2022 14:07