Tervetuloa Veturitallinpihan virtuaalityöpajaan 9.6.2020

Veturitallinpihan virtuaalityöpajan kuva.

Ohjeet 9.6. verkkotilaisuuteen osallistujalle

Tilaisuuteen liittyviä ohjeita ja linkkejä päivitetään tälle verkkosivulle tilaisuuteen saakka. Tilaisuudessa kokeillaan meille järjestäjillekin uusia välineitä ja tekniikoita, ja toivomme, että työpaja sujuu ilman teknisiä hankaluuksia. Työpajan ajan on tarjolla teknistä tukea. Palautetta tilaisuuden sujumisesta voi antaa suoraan järjestäjille illan päätteeksi.

Työpajaan voi ilmoittautua 4.6. mennessä osoitteessa bit.ly/veturitallinpiha
Osallistujille lähetetään työpajaa edeltävällä viikolla sähköpostilla kutsu, joka sisältää linkin työpajaan.

9.6. kello 17 alkavaan tilaisuuteen voi liittyä kello 16.45 alkaen, jos haluaa testata, toimivatko omat laitteet ja yhteydet.

Työvälineinä käytetään Microsoft Teams ja Mural –ohjelmia, joita kumpaakin voidaan käyttää selaimen kautta tietokoneella. Osallistujien olisi hyvä päivittää uusimmat selainversiot ja huolehtia, että tietokoneelta löytyy kaksi eri internetselainta (esimerkiksi firefox, google chrome, internet explorer). Myös teams-ohjelman voi ladata valmiiksi omalle koneelle. Lisäksi osallistujilla olisi hyvä olla käytössään rullahiiri (ei välttämätön).

Jos putoat tilaisuuden aikana ulos tilaisuudesta, liity vain uudelleen sähköpostista löytyvän linkin avulla.

Osallistu jo ennen tilaisuutta

Esitä kysymys tai kerro oma ideasi Veturitallinpihaan liittyen Kerrokantasi –verkkopalvelussa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/veturitallinpiha

Voit myös kysyä kaupunkiympäristön Veturitallinpihan Facebook-tapahtumassa tilaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Tilaisuuden pelisäännöt

Tilaisuus koostuu kahdesta osasta. Aluksi kuunnellaan lyhyt alustus suunnittelualueesta ja sen jälkeen siirrytään tekemään ryhmätöitä. Teemaryhmiä on viisi ja osallistujamäärä on max. 12 hlö/ryhmä.

Tilaisuus sujuu paremmin, kun noudatat seuraavia yhteisiä pelisääntöjä:

• Ole läsnä, keskity hetkeen.
  • Kuuntele ja arvosta toisia.
  • Chatissä voit kysyä myös esitysten aikana.
  • Pidä alustusten aikana mikrofoni pois päältä, kun sinulla ei ole puheenvuoroa. Ryhmätyöskentelyn aikana taas on helpompi, jos kaikilla on mikrofoni koko ajan päällä.
  • Pyydä alustusten ja loppuesittelyjen aikana puheenvuoroa chatin kautta.

Illan ohjelma

16.45–17.00 Linjat aukeavat

17.00–17.20 Suunnittelualueen ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman esittely

17.20–17.30 Kysymykset ja keskustelu